Festivo 2020

Rauma Festivo yleisesti

Viisipäiväinen kamarimusiikkifestivaali koostuu Rauman Vanhan kaupungin ja lähiseudun ainutlaatuisia konserttipaikkoja hyödyntävistä tapahtumista. Konsertit, iltapäivämatineat, esitelmät ja tori- ja kahvilasoitot sekä yllätyskonsertit yleisöltä yleensä suljetuissa yksityispihoissa tuovat musiikin ja kansainväliset huipputaiteilijat kaikkien kaupunkilaisten ja vierailijoiden ulottuville.

Kamarimusiikki soi muun muassa akustiikaltaan ylistetyssä entisessä rukoushuoneessa Posellissa ja fransiskaaniveljien yli 500 vuotta sitten rakentamassa Pyhän Ristin kirkossa. Joka päivä kuullaan myös ilmaiskonsertteja, joissa perheen pienimmätkin pääsevät kokemaan elävää, akustista musiikkia.

Rauman Konserttiyhdistys ry:n järjestämä kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo vietti elokuussa 2018 35-vuotisjuhliaan. Ralf Gothónin perustaman, asemansa kotikaupunkinsa taiteellisesti korkeatasoisimpana tapahtumana vakiinnuttaneen festivaalin taiteellisena johtajana kesällä 2019  toimii basso Mika Kares (facebook.com/MikaKaresBasso).

Kamarimusiikkifestivaali on luonteva yhteispelin foorumi.  Elävän musiikin äärelle kokoontuminen avaa vastaanottamaan, kokemaan ja kohtaamaan muutakin kuin musiikkia. Musiikin esittäminen on yksilöiden visioiden yhdistämistä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Tavoitteena on yhdessä musisoinnin, keskustelun ja pohdinnan avulla tuoda näkyväksi, miten olemme kaikki samassa veneessä ja mitä siitä seuraa. Konserteissa vuoropuheluun pääsevät ihmisten lisäksi musiikin lajit.

Tapahtuman toisena, vuorottelevana taiteellisena johtajana jatkaa viulisti ja kapellimestari Jan Söderblom (www.jansoderblom.fi), joka on luotsannut Rauma Festivoa vuodesta 2012. Hänen seuraava vastuuvuotensa on 2020.

 

Rauman Festivo kuuluu Finland Festivals -ketjuun.
Finland Festivals on maamme tärkeimpien kulttuuritapahtumien yhteistyöjärjestö.

 

 

 

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi