Festivo 2019

Saavutettavuus

Rauma Festivon tavoitteena on, että jokainen voi osallistua festivaalin konsertteihin mahdollisimman esteettömästi. Konsertit järjestetään paikoissa, joista suurin osa on rakennettu ennen esteettömyyskriteerien määrittelyä. Vanhoihin, historiallisiin kohteisiin on usein mahdotonta tehdä esteettömyyden vaatimia muutoksia. Alla olevan kuvauksen on tarkoitus auttaa varautumaan konserttipaikalle tuloon ja siellä liikkumiseen.

Rauma Festivon 2015 konserteissa (kahvila-, piha- ja torikonsertteja lukuun ottamatta) on paikalla saavutettavuusvastaava, joka neuvoo ja opastaa saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvissä asioissa.

 

Konserttipaikat

 

Kulttuuritalo Poselli

Poselli ei ole esteetön. Liikuntarajoitteiset tarvitsevat avustajan mukaan konserttiin. Jos yleisöä on paljon, kulkuväylät ruuhkantuvat helposti.

Saapuminen: Posellilla ei ole omaa parkkipaikkaa. Lähimmät paikat jättää auto ovat Posellinkadun kadunvarsi sekä Vänninkadun päässä oleva parkkipaikka. Posellin Vänninkadun puoleisessa päädyssä on myös muutama paikka. Lähimmät invaparkkipaikat ovat liikekeskus Suvituulen parkkipaikalla (Nortamonkatu 10).

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: Posellin etuovesta tultaessa noustaan portaita. Portaissa on kaide, ei luiskaa. Matkalla saliin on kaksi korkeaa kynnystä. Posellin sivuoven puolella on myös portaat. Väliaikakahvio sijaitsee takasalissa, jonne on luiska ison salin puolelta.

WC: Eteistiloissa olevat wc:t ovat ahtaita. Lavan takana on tilavampi wc, usein tilanpuutteen takia käytössä taiteilijoiden pukuhuoneena.

Posellissa on induktiosilmukka Induktiosilmukka (kopio).

 

Pyhän Ristin kirkko international_symbol_of_access

Pyhän Ristin kirkkoon on esteetön pääsy: ei portaita, mutta kynnyksiä ja askelmia.

Saapuminen: Luostarinkadun puolella on tilava parkkipaikka. Myös kirkon pihaan voi ajaa, jolloin pääsee suoraan alttaripäädyssä olevalle sivuovelle.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: sisään pääsee pyörätuolilla. Pyörätuoli mahtuu poikkikäytävälle. Kirkon penkkeihin täytyy nousta askelma. Penkin epämukavuutta voi lievittää istuintyynyllä.

WC: wc:t löytyvät kirkon pihalla olevasta seurakuntasalista. Sisäänkäynnissä on portaat ja luiska.

Pyhän Ristin kirkossa on induktiosilmukka Induktiosilmukka (kopio).

 

Rauma-sali international_symbol_of_access

Rauma-sali on esteetön konserttipaikka. HUOM: Rauma Festivon 2015 aikaan Rauma-salin kiinteistössä on meneillään remontti, jonka vuoksi parkkipaikoista on osa pois käytöistä ja sisäänkäynti kulkee työmaan läpi. Ovelle kuitenkin pääsee tarpeen vaatiessa ajamaan ja siellä kääntymään.

Saapuminen: remontin ajaksi merkitään väliaikaisia invaparkkipaikkoja mahdollisimman lähelle sisäänkäyntiä.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: sisäänkäynti tilavaan ala-aulaan on esteetön. Liikuntarajoitteiset voivat mennä saliin joko alaovesta tai hissillä. Rauma Festivon ajaksi reitti merkitään selvästi ja saavutettavuusvastaava opastaa tarvittaessa.

WC: esteetön wc sijaitsee salin suuntaisen käytävän perällä SAMK:n puolella. Rauma Festivon ajaksi reitti merkitään selvästi ja saavutettavuusvastaava opastaa tarvittaessa.

Rauma-salissa on induktiosilmukka Induktiosilmukka (kopio).

 

Kustaa Aadolfin kirkko international_symbol_of_access

Kustaa Aadolfin kirkkoon on esteetön pääsy sivuoven luiskan kautta.

Saapuminen ja sisäänkäynti: Tohkantien puoleiselta parkkipaikalta pääsee hiekkatietä sivuovelle, josta pääsee luiskaa pitkin kirkkoon. Pääovelta kirkkoon on portaat eikä kaidetta.

Rakennuksessa liikkuminen: käytävät ovat tilavat.

WC: esteetön wc sijaitsee seurakuntakeskus Tapulissa (Kukkapolku 2) kirkon takana. Hautausmaan läpi matkaa kirkolta Tapuliin on n. 70 metriä.

Kustaa Aadolfin kirkossa on induktiosilmukka Induktiosilmukka (kopio).

 

Café Sali

Torin laidalla olevan Café Salin sisäänkäynnissä ei ole portaita.

Saapuminen: Café Salia vastapäätä on torin laidassa parkkipaikka. Invaparkkipaikat sijaitsevat n. 10 metrin päässä ulko-ovesta.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: ei portaita, mutta sisätilat ovat ahtaat jos väkeä on paljon.

WC: tilava wc, johon mennään naisten wc:n käsienpesutilan läpi.

 

Vanha Rauma (Carpe diem -kierroksen konsertit)

Vanhan Rauman kadut ovat enimmäkseen päällystetty mukulakivillä. Isot parkkipaikat sijaitsevat vanhan kaupungin laidoilla, ja parkkipaikkoja voi olla hankala löytää. Kuninkaankadun varressa sijaitsevat pihakonserttipaikat (klo 11 ja klo 14) ovat pysäköintimahdollisuuksien lähellä. Liikuntarajoitteisille suosittelemme vuoden 2015 Carpe diem -konserteista myös Kordelinin kappelin ja Kaunisjärven vanhainkodin konsertteja, sekä Posellin konserttia jos sisäänkäynnin porrasaskelmat eivät estä pääsyä.

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi