29.04.
2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

Huhtikuun alkuun suunniteltu Rauma Festivon konsertti raumalaisille seitsemäsluokkalaisille jouduttiin peruuttamaan koronaepidemiasta johtuvien tapahtuma- ja kokoontumiskieltojen vuoksi. Oopperan historian neljä vuosisataa esittelevä konsertti päätettiin toteuttaa joka tapauksessa: kun kaikilla arki ja monilla, eritoten esiintyvillä taiteilijoilla, toimeentulo keikahtaa nurin, on tärkeää pitää musiikki soimassa. Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin seitsemän teosta sisältävä konsertti taltioitiin huhtikuun alussa Paraisilla Furuvikin kartanossa. Muun muassa Monteverdin, Mozartin, Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoiden otteet on tekstitetty suomenkielisillä käännöksillä, ja Essi Luttinen kertoo laajasti teosten taustasta ja oopperan kehityksestä.

Raumalaisille yläkouluille on toimitettu konserttilinkin lisäksi ennakko- ja pohdintatehtäviä konserttiin liittyen. Suuren yleisön iloksi konsertti julkaistaan Rauma Festivon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla lauantaina 2. toukokuuta klo 15. Konsertti näkyy myös Kulttuurikuppila Brummin kanavilla, ja yhteistyökumppanusten raumalaista kulttuurityötä on mahdollista tukea ostamalla konserttiin kannatuslippu. Liput ovat myynnissä Brummin lippukaupassa, ja konsertti on katsottavissa kahden viikon ajan.

Elokuulle luvassa erilainen Rauma Festivo

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.-8. elokuuta 38. kerran. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee toteutumaan erilaisena kuin ennen: yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, ja elokuussakin pääpaino tulee olemaan striimatuissa konserteissa. Festivaalia järjestävä Rauman Konserttiyhdistys sekä taiteellinen johtaja pitävät tärkeänä, että musiikki pääsee ääneen ja yleisö kokemaan iloa ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

 

Rauma Festivo: Oopperamatka

Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin konsertti Rauma Festivon ja Kulttuurikuppila Brummin kanavilla 2.5.2020 klo 15 (katsottavissa kaksi viikkoa). Vapaaehtoinen lippu 7,50 €. Osta tästä

« Takaisin

29.04.
2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

06.04.
2020

Rauma Festivo lykkää lipunmyynnin aloitusta, suunnitelmana on että elokuussa soi

Rauma Festivon lipunmyynti on päätetty aloittaa vasta kesäkuun alussa, jolloin toivottavasti on mahdollista ennakoida koronavirusepidemian kulkua tarkemmin. Tällä hetkellä suunnitelma on, että festivaali toteutuu tavalla tai toisella 4.-8.8.2020.

14.02.
2020

LOPPUUNMYYTY: Aarne Pelkosen Haavekuvia

Tämän illan Haavekuvia-konsertti Rauma-salissa on saanut musiikin ystävät liikkeelle jo etukäteen ja konsertti on loppuunmyyty.

16.12.
2019

Rauma Festivo soi Maan laulua

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.−8. elokuuta 38. kerran.

20.11.
2019

Aarne Pelkosen Haavekuvia Rauma Festivon ystävänpäivän konserttiin

Toukokuussa 2019 julkaistu Haavekuvia on raumalaislähtöisen baritoni Aarne Pelkosen kolmas sooloalbumi. Rauma Festivon talvikonsertissa soivat samalla otsikolla suomalaiset laulelmat ja rakastetut klassikot.

07.09.
2019

Hannakaisa Nyrönen on Elizabeth Connell Prize voittaja 2019!

Festivossakin sädehtinyt sopraano Hannakaisa Nyrönen on voittanut arvostetun Elizabeth Connell Prize -laulukilpailun Sydneyssä, Australissa. Kaksipäiväisessä finaalissa Hannakaisa heittäytyi mm. Vitellian (Mozart: Tiituksen lempeys) ja Sieglinden (Wagner: Valkyyria) rooleihin.

28.08.
2019

Rauma Festivon Kamarisirkus yhdistää musiikin, tanssin ja sirkustaiteen

Elokuun toisella viikolla Rauma Festivon konserteissa esiintyi myös tanssijoita. Taidelajit yhdistävä teema levittäytyy tämän vuotiseen lasten Festivoon: syyskuussa järjestettävä Festivon Kamarisirkus yhdistää musiikin, tanssin ja sirkustaiteen toiminnalliseksi työpajaksi 9-12-vuotiaille lapsille. Työpaja päätetään sunnuntaina 15.9.

16.08.
2019

Rauma Festivon ohjelma vetosi yleisöön

Tämän vuoden Rauma Festivo -kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtaja toimi basso Mika Kares. Hän suunnitteli festivaaliin yhdeksän konserttikokonaisuutta. Kares toi ohjelmaan vahvan edustuksen elävien säveltäjien musiikkia.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi