Rauman Konserttiyhdistys

Savelantie 3 F 50, 00720 Helsinki
info@raumafestivo.fi
tel. +358 50 3390 414

Rauman Konserttiyhdistys ry

Yhdistyksen nimi muutettiin 1987 Rauman Konserttiyhdistys ry:ksi.

Festivo on ollut perustamisesta lähtien yhdistyksen pääaktiviteetti. Ohjelmatarjonta on palvellut paitsi perinteistä konserttiyleisöä, myös tukenut ja kannustanut Rauman musiikkiopiston ja eri harrastajaryhmien toimintaa. Opettajilla ja opiskelijoilla on ollut mahdollisuus kokea esikuvallisia esityksiä ja osallistua mestarikursseihin omassa kaupungissaan. Yhteistyö musiikkiopiston ja muiden nuorisolle suunnattua musiikkikasvatusta tarjoavien tahojen kanssa onkin ollut kiinteä osa festivaalin toimintaa. Festivo on järjestänyt nuorille aloitteleville taiteilijoille runsaasti esiintymistilaisuuksia auttaen heitä näin uralla kehittymisessä.

Talvikautena yhdistys järjestää satelliittikonsertteja.

 

Yhdistyksen historia

Rauman Konserttikannatusyhdistys ry perustettiin vuonna 1944. Yhdistyksen toimesta Raumalla järjestettiin korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja. Nimekkäitä kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä, orkestereita ja muita kokoonpanoja saatiin kaupunkiin viulutaiteilija Anja Ignatius – Hirvensalon ja hänen puolisonsa Veikko Hirvensalon ansiosta. Anja Ignatius itsekin konsertoi paikkakunnalla. Silloisen Raumanlinnan juhlasalissa esiintyivät mm. viulutaiteilija Heimo Haitto, pianotaitelija France Ellegaard, sopraanot Marimi del Pozo, Emma de Sanctis ja Aulikki Rautavaara, oopperalaulajat Matti Lehtinen, Kim Borg ja Tom Krause, Veikko Tyrväinen ja Martti Talvela, pianotaiteilija Tapani Valsta ja sellotaiteilija Esko Valsta, Polyteknikkojen orkesteri, Kansallisooppera, Wiener Sängerknaben ja Ylioppilaskunnan soittajat.

1960-luvun alkupuolella yhdistyksen toiminta vähitellen hiipui ja loppui kokonaan.

Yhdistyksen elvyttäminen

Keväällä 1982 raumalaissyntyinen pianotaiteilija Ralf Gothoni konsertoi pitkästä aikaa Raumalla. Erittäin onnistuneen konsertin jälkeisessä karonkassa kauppaneuvos Olavi Marva ehdotti Gothonille musiikkiviikon tai muun vastaavan järjestämistä Raumalla. – Gom meil on tääl tomne mestar!  Marvan ehdotus sai innostuneen vastaanoton ja niinpä Rauman Konserttikannatusyhdistys ry herätettiin uudelleen henkiin vuonna 1983 kesäisen konserttitapahtuman järjestämiseksi.

Ensimmäinen Festivo ja muu konserttitoiminta käynnistyi vuonna 1984.

(Lähemmin: Festivon 25-vuotishistoriikki 2008.)

Konserttiyhdistyksen hallitus ja toimihenkilöt

Rauman Konserttiyhdistyksen hallitus 2018

Kaisa Koskinen, puheenjohtaja
Heidi Huhtamaa, varapuheenjohtaja
Sauli Ahvenjärvi, hallituksen jäsen
Essi Kivimäki, hallituksen jäsen
Venla Kuokkanen, hallituksen jäsen
Erja Paulasaari, hallituksen jäsen

Toimihenkilöt

Festivon toiminnanjohtaja
Anna Grundström
anna.grundstrom(at)raumafestivo.fi
puh. 050 339 0414

Festivon tiedottaja-tuottaja
Kristiina Aatsinki
kristiina.aatsinki(at)raumafestivo.fi
puh. 040 733 2154

Rahastonhoitaja
Jani Huhtala

Liity jäseneksi

Haluatko olla mukana tukemassa Rauman konserttiyhdistyksen toimintaa?

Rauman Konserttiyhdistyksen jäsenmaksu on 20 euroa yksityishenkilöltä vuonna 2019. Vaihtoehtoisesti voit tukea toimintaamme yhteisönä. Kannatusmaksu on 200 € yhteisöltä.

Maksamalla maksun tilillemme FI07 4450 2320 0649 03 tuet raumalaista klassisen musiikin tarjontaa.

HUOM! Jäsenmaksu pitää maksaa oma-aloitteisesti samalla kun liittyy jäseneksi. Muuten jäsenyyttä ei huomioida. Laitathan maksaessasi näkyviin nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja mahdollisen sähköpostiosoitteesi.

Jäsenellemme tarjoamme erityisetuna vapaan pääsyn yhteen konserttiin.

 

Rauman konserttiyhdistys ry:n tietosuojaselosteeseen voit tutustua tästä.

 

Nimi
Sähköposti
Kotipaikka

 

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi