Anni Elif Quartet

”Jalkaisin sain kulkea läpi aurinkokunnan, ennen kuin löysin ensimmäisen langan punaiseen pukuuni.” Näin kirjoittaa Edith Södergran runokokoelmassaan Ruusualttari vuodelta 1919.

Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, sävellys 
Sigurdur Rögnvaldsson – fender bass VI
Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, effektit, rumpukone 
Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori

Anni Elif Egecioglu on laulaja ja säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen puolella yli kymmenen vuotta. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen ja popmusiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Anni Elif – Edith pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazz Emma – palkinnon saajaksi 2018.

Musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ja suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan runoihin. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat Anni Elifin sävellyskielen kautta saumattomasti tähän päivään.

www.annielif.com

Sigurdur Rögnvaldsson on Helsingissä asuva islantilainen kitaristi, joka soittaa jatsia, nykymusiikkia sekä vapaata improvisaatiota. 15 vuoden ajan hän keskittynyt oman musiikkinsa tekemiseen kehittäen omaa tyyliään sekä sävellyskielen että soiton osalta. Hän on opiskellut jatsia ja improvisaatiota samoin kuin klassista kitaransoittoa laajentaakseen musiikillista perspektiiviään Islannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa ja Suomessa. Hän on valmistunut maisteriksi pääaineenaan ”Jazz Performance” Ruotsin kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta vuonna 2011.

Sigurdur on asunut ja tehnyt taiteellista työtä Suomessa syksystä 2011 saakka. Hän esiintynyt, julkaissut albumeja ja tehnyt kiertueita yhtyeidensä kanssa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Hänen yhtyeitään ovat mm. Equally Stupid ja Sigurdur Rögnvaldsson’s Dark Forest and Laser.

Omien bändiensä lisäksi Sigurdur esiintyy muissakin kokoonpanoissa, joita ovat mm. Aili Järvelä, Sähkökitarakvartetti, Sid Hille & Foreign Friends, Raoul Björkenheim sekä Anni Elif’s Edith.

sigurdurrognvaldsson.com

Pauli Lyytinen on 36-vuotias saksofonisti, multi-instrumentalisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka aloitti musiikin opinnot synnyinkaupungissaan Kuopiossa 4-vuotiaana. Muutamaa vuotta myöhemmin hän kasasi jo ensimmäisen oman yhtyeensä, mistä lähtien säveltäminen ja pienyhtyeiden johtaminen ovat olleet soittamisen ohella hänen intohimonsa.

Lyytinen valmistui pohjoismaisen jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 ja tätä ennen hän opiskeli jazzia, maailmanmusiikkia ja sävellystä korkeakouluissa São Paulossa, Helsingissä, Göteborgissa, Tukholmassa ja Aarhusissa. Lyytisen taiteilijan ura käynnistyi toden teolla vuosituhannen vaihteessa hänen Brasiliassa viettämänsä vuoden aikana ja sittemmin hän on levyttänyt 36 albumia, joista 27:llä hän toimii myös säveltäjänä, sekä esiintynyt lukuisilla arvostetuilla festivaaleilla ja klubeilla 35:ssä eri maassa Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa.

Lyytinen on tullut tunnetuksi tinkimättömästä tekemisestään jazzin, improvisaation, kokeellisen ja nykymusiikin parissa, sekä lukuisten pienyhtyeidensä kantavana voimana. Lyytinen on suvereeni saksofonisti ja improvisoija, joka hallitsee sujuvasti myös laajan kirjon elektronisia soittimia, kuten elektronisen puupuhaltimen, efektipedaalit, syntetisaattorit, rumpukoneet ja samplerit. Ajankohtaisimpia Lyytisen yhtyeistä ovat hiljattain toisen Hypnosis – albuminsa julkaissut Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, tuore suomalais-norjalais-sveitsiläinen ewi-trio Pauli Lyytinen Rabbit Hole, sekä kokeellisen rytmimusiikin tiennäyttäjä Elifantree, jonka kuudes levy julkaistaan syksyllä 2020. Muut Lyytisen aktiiviset yhtyeet ovat elektroakustinen saksofoni sooloprojekti Pauli Lyytinen Machinery, sekä nykytangosta ja jazzista ammentava Sole Azul, joilla molemmilla on uudet levyt työn alla.

Lyytinen on koko taiteilijauransa ajan keskittynyt oman musiikin tekemiseen ja omien yhtyeidensä toimintaan, mutta rivimuusikkona hän on vaikuttanut muutamissa huolella valikoiduissa yhtyeissä, kuten Raoul Björkenheim eCsTaSy, Anni Elif – Edith, Astro Can Caravan, Mikko Innanen 10+ ja Jimi Tenor & Abdissa Assefa : Itetune. Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa Lyytisen taiteellista toimintaa ja hänellä onkin ollut vuosien saatossa lukuisia monikansallisia kokoonpanoja ja projekteja. Tällä hetkellä Lyytisellä on kolme omaa kansainvälistä yhtyettä ja lisäksi hän soittaa puolalaisen kontrabasisti Maciej Garbowskin sekä skontlantilaisen kontrabasisti Douglas Waitsin yhtyeissä. Lyytinen tekee myös jatkuvasti yhteistyötä klassisten muusikoiden kanssa. Viimeisen vuoden aikana hän on tehnyt yhteisprojekteja mm. Tölöläbin, defunensemblen ja Avantin kanssa. Tällä hetkellä Lyytisellä on työn alla monitaiteellisen Ellen Thesleffin Oma Kuvaan perustuvan esityksen äänisuunnittelu ja musiikki, sekä Sointi Jazz Orchestran sopraanosaksofoni solistille sävelletyn Kolibri – teoksen harjoittelu ja äänitys.

paulilyytinen.com

Tuomas A. Turunen (s. 1980) on Göteborgin musiikkikorkeakoulusta valmistunut kontiolahtelainen pianisti ja säveltäjä. Turunen on luonut kansainvälistä uraa yli kymmenen vuoden ajan suuntautuen moderniin pohjoismaiseen jazziin ja innovatiiviseen nykymusiikkiin.

Turunen on julkaissut eri yhtyeillään ja soolopianistina 20 albumia, joista viimeisimmät ovat saavuttaneet miljoonia kuuntelukertoja internetin suoratoistopalveluissa. Hän on ollut saksalaisen Skip Records -levy-yhtiön riveissä vuodesta 2013. Turusen konserttihistoria kattaa esiintymisiä Euroopassa (mm. Montreux Jazz Festival, Elbjazz, Jazz Baltica, Torino Jazz Festival, Pori Jazz) sekä myös Aasiassa ja Afrikassa. Hän on toiminut säveltäjänä useimmissa kokoonpanoissaan ja lisäksi kirjoittanut musiikkia mm. big bandille ja jousiorkesterille.

Turunen palkittiin tuomariston erikoispalkinnolla Montreux Jazz -festivaalin soolopianokilpailussa vuonna 2010. Hänet tunnetaan keskeisestä roolistaan ruotsalaisrumpali Emil Brandqvistin triossa, joka puolestaan on saavuttanut Jazz Echo -ehdokkuuden albumilla Seascapes (2015) sekä Saksan levykriitikkojen palkinnon albumilla Falling Crystals (2016).

tuomasturunen.com

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi