Burhan Hamdon
riqq

Burhan Hamdon on syntynyt Homsissa, Syyriassa. Kolmevuotiaana Burhan laitettiin koraanikouluun, jossa hän oppi koraaniresitaatiota. Yhdeksänvuotiaana hän liittyi suufilaisiin ja oli siellä kuorolaisena. Hänen lapsuudessaan ei ollut sallittua kuunnella, soittaa tai laulaa minkään muun instrumentin säestyksellä kuin bandirin. Siksi Burhan keskittyi enemmän lauluun.

Burhan alkoi laulaa soitinten säestyksellä vuonna 1996, kun hän liittyi Al-Teslim -yhtyeeseen Suomessa, jota johti Leif Karlson. Siitä lähtien hänen musiikillinen uransa on ollut nousujohdanteinen.

Burhan on hakenut Kairosta, Tunisista ja Fezistä lisäoppia improvisaatiosta ja andalusialaisesta musiikista. Nykyään hän on solistina useassa kokoonpanossa Suomessa Al-Teslimin lisäksi ja hän on esiintynyt ympäri Suomen ja myös isoilla kansainvälisillä lavoilla.

Burhan on ollut mukana useissa projekteissa, joissa on tehty tunnetuksi arabialaista musiikkia suomalaisille lapsille. Viime aikoina hän on avustanut turvapaikanhakija- ja pakolaismuusikoita saamaan esiintymismahdollisuuksia Suomessa. Burhan on Suomen arvostetuin arabialaisen musiikin laulaja.

kuva: Isra Hamdon

 

 

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi