Charles Ng
saksofoni

Ti 8.8. klo 14 Kuoleman viettelys ja kuvien lohtu
Ke 9.8. klo 19 L’amour – aistien hurmaa
To 10.8. klo 19 Kun vaan laulaa saan

Hong Kongista kotoisin olevan saksofonisti Charles Ng’n (s. 1991) ura on huomattavassa nousukiidossa. Ng suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon huippuarvosanoin Hong Kongin Academy for Performing Artsissa. Opintojensa aikana hän osallistui Taipein taideyliopiston vaihto-ohjelmaan opettajanaan saksofonisti Jia-Shou Tsai. Tällä hetkellä Ng vaikuttaa Zürichissä ja Wienissä viimeistellen opintojaan Lars Mlekuschin johdolla.

Ng on soittanut mm. Krakovan Akatemisen orkesterin ja HKAPA:n orkesterin solistina esittäen Debussyn, Ibertin, Tomasin ja Glazunovin konserttoja. Hänet on kutsuttu useille festivaaleille taitelijavieraaksi ympäri Eurooppaa, kuten Rauma Festivoon, Vienna International Saxfestiin sekä Zürich International Saxfestiin. Hän on soittanut resitaaleja mm. Lissabonissa ja Guangzhoussa, Kiinassa. Yhteistyö amerikkalaisen Alvin Lucierin kanssa on tuottanut Lucierin teoksen Hannover vinyylinauhoituksen, joka julkaistaan vuonna 2017.

Charles Ng on korkeaprofiilisen saksofonikvintetti Five Saxin jäsen. Hän nauttii matkustamisesta, ohjelmakokonaisuuksien ideoinnista ja eri kaupungeissa esiintymisestä ryhmänsä kanssa. Five Saxin lisäksi hän on mukana duossa nimeltä Duo Sung sopraano Suvi Väyrysen kanssa. Yhdessä he ovat voittaneet ensimmäisen palkinnon Fidelio-kilpailussa. Uusin yhtye on saksofoni-perkussio duo The Sounding Pulse lyömäsoittaja Karen Yun kanssa.

Ng’n omistautuminen nykymusiikille on johtanut useisiin kantaesityksiin ja tiiviiseen yhteistyöhön nykysäveltäjien kanssa. Ng nostaa visuaalisuuden tärkeäksi osaksi esitystä. Tällä hetkellä Charles Ng tekee poikkitieteellistä maisteritutkintoa, jossa hän tutkii musiikillisen ilmaisun laajentamista teatterin keinoin, visuualisten elementtien, kuten näyttelemisen, näyttämöllepanon ja valaistuksen, kautta.

Charles Ng on ylpeä saadessaan olla yksi D’Addario Woodwindsin yhteistyötaiteilijoista.

 

 

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi