Charlotte Hellekant
mezzosoprano

Charlotte Hellekant on yksi Skandinavian johtavista mezzosopranoista, joka tekee menestyksekästä uraa niin oopperalavoilla kuin konserttisaleissa. Hän on ilmaisuvoimainen ja vangitseva esiintyjä, jonka laaja ohjelmisto ulottuu barokista nykypäivän klassikoihin.

Tällä kaudella hän debytoi Charlotten roolissa Höstsonaten-operassa Malmössa ja Hong Kongin Cultural Centren lavalla hänet nähdään Polinana David Martinin uudessa produktiossa Pique Dame. Konserttikiinnityksinä hänellä on Mahlerin 8. sinfonia Jukka-Pekka Sarasteen johtaman Oslon filharmonikkojen solistina sekä Mahlerin 3. sinfonia Casa da Musicassa johtajanaan Baldur Brönnimann.

Hellekant on tehnyt ooppera uraa Atlantin molemmin puolin, esimerkiksi Metropolitanissa, Pariisin kansallisoopperassa sekä Glyndebourne Festivalilla. Hän on tehnyt lyyrisiä rooleja, kuten Charlotte (Werther) Deutsche Oper Berlinissä ja Carmenin roolin Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa. Hän tunnettu myös Händel tulkinnoistaan Inon roolissa (Semele) Théâtre des Champs Elyséessä ja Corneliana (Giulio Caesare) Zürichin ooperassa.

Kuva: Mats Bäcker

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi