Erik Rousi
basso

Pe 9.8. klo 14 Kauniit, rohkeat ja kuolevaiset

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassoäänestään, joka taipuu aina lied-musiikista raskaaseen romanttiseen oopperaan. Rousin rehellinen ja omaehtoinen ilmaisu on innostanut kuulijoita ja kriitikkoja niin kotimaassa, kuin myös kansainvälisillä areenoilla. Oopperaohjelmistossa Rousin kauden 2018-2019 kohokohtia ovat mm. Daland R. Wagnerin Lentävässä hollantilaisessa (Theater Ulm), Raimondo G. Donizettin Lucia di Lammermoorissa (Theater Ulm) ja Rocco L. van Beethovenin Fideliossa (Stadttheater Baden). Syksystä 2018 alkaen Rousi on ollut kiinnitettynä bassosolistiksi Ulmin oopperataloon.

Vuodesta 2018 alkaen Rousi on toiminut Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana yhdessä bassokollega Mika Kareksen kanssa. Rousin ensimmäinen kausi Eurajoki Bel Cantossa oli niin arvostelu-, kuin yleisömenestyskin.

kuva: Franz Rinne

Oopperaohjelmiston ohella Erik Rousi esiintyy myös lied-laulajana. Lied-musiikissa hänen ohjelmistonsa kattaa kaikki F. Schubertin suuret laulusarjat, useita R. Schumannin sarjoja ja laajalti yksinlauluja eri säveltäjien laulutuotannoista. Kaudella 2018-2019 Rousi palaa kahden suosikkilaulusarjansa pariin esittäen R. Schumannin Dichterliebeä ja Schubertin Winterreisea. Kuluvalla kaudella hän laajentaa ohjelmistoaan myös J. Brahmsin Neljällä vakavalla laululla.

 

 

Rousi on opiskellut Wienin kaupungin musiikkiyliopistossa prof. Niels Muusin ja prof. KS Angelika Kirchschlagerin johdolla, sekä Metropolia AMK:ssa prof. Seppo Ruohosen ja Marjut Hannulan oppilaana. Hänen taiteilijanuraansa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö ja Niilo Helanderin säätiö.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi