Taiteilijat

Hannakaisa Nyrönen, sopraano

Viitasaarelaislähtöinen sopraano Hannakaisa Nyrönen on Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailun vuoden 2015 voittaja. Hän on laulanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Seinäjoen ja Kuopion kaupunginorkestereiden sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina ja konsertoinut Turun Musiikkijuhlilla, Suomen Kulttuurirahaston ja Sibelius-Akatemian Kirpilä-konserttisarjassa sekä Eurajoki Bel Canton stipendiaattina. Vuoden Solisti 2015 -tunnustuksen Nyrönen sai Päivi ja Paavo Lipposen säätiöltä. Samana vuonna hänet palkittiin myös Wegelius-säätiön tunnustusapurahalla.

Nyrönen  on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Ennen oopperalauluopintoja hän valmistui maisteriksi Akatemian kirkkomusiikin osastolta. Nyröstä mentoroi ja opettaa oopperalaulaja, basso Mika Kares. Viime vuosina häntä ovat opettaneet myös oopperalaulajat Seppo Ruohonen ja Sirkka Parviainen sekä Sibelius-Akatemian lehtori Marjut Hannula. Mestarikursseista mainittakoon mm. Martin Katzin, Walter Mooren, Jorma Silvastin, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän kurssit.

Taiteilijana Hannakaisa Nyrönen on kiinnostunut erityisesti tekstin merkityksestä osana laulajan teknis-taiteellista prosessia.

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi