Heli Siekkinen
harmonikka

La 12.8. klo 14 Alfred Kordelin 100 vuotta -muistokonsertti

Heli Siekkinen aloitti harmonikansoiton kolmen vuoden iässä ja osallistui ensimmäisiin Suomenmestaruuskisoihin ollessaan vasta kuusi-vuotias. Tästä alkoi hänen menestyksekäs kilpailu- uransa vuosille 1988-2004. Hän voitti viisi Suomenmestaruutta, sijoittui neljä kertaa toiseksi, kerran kolmanneksi ja saavutti Maailmanmestaruuskisoissa toisen ja kolmannen sijan.

Heli opiskeli klassista harmonikansoittoa Vladimir Dolgopolovin, Erik Branderin, Alpo Pohjan, Friedrich Lipsin, Matti Rantasen ja Stefan Hussongin johdolla.

Siekkinen valmistui muusikoksi Jyväskylän konservatoriolta vuonna 2004. Laaja-alainen kiinnostus musiikkia kohtaan on vienyt Helin moniin projekteihin. Hän toimii tällä hetkellä solistina sekä yhtye- ja kamarimuusikkona hyvin erilaisissa kokoonpanoissa ja tilaisuuksissa ympäri Eurooppaa. Yksi Helin pitkäaikaisimmista kokoonpanoista on Quinteto Fuego, joka muodostui 2001 Jyväskylän konservatoriolla. Quinteto Fuego keskittyy Astor Piazzollan tango nuevo -teoksiin. Vuonna 2008 heiltä ilmestyi pitkäsoitto Quinteto Fuego plays Piazzolla.

Piazzollan musiikki sai Helin kiinnostumaan myös harmonikansukuisesta bandoneónista, jota hän on soittanut vuodesta 2007. Vuonna 2010 Heli debytoi Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterin solistina soittaen Astor Piazzollan Konserton bandoneónille ja orkesterille.

Helin on sanottu olevan yksi hänen instrumenttiensa uudistajista, hän on löytänyt molemmista soittimista sävyjä jotka ovat todella hänen omiaan. Tulinen mutta elegantti soittotyyli on saanut yleisöjä ihastumaan Helin soittoon ympäri maailmaa. Sielukkaat instrumentit heräävät henkiin hänen käsissään ja koskettavat kuulijoita ennennäkemättömällä tavalla.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi