Ilkka Arola
trumpetti

La 10.8. klo 19 Festivo Collaborations

Ilkka Arola on kansainvälinen rytmimuusikko, jolla on kokemusta monipuolisesta musiikin tekemisestä, esittämisestä ja opettamisesta sekä Suomessa että ulkomailla reilun kymmenen vuoden ajalta. Trumpetti ja flyygelitorvi ovat hänen pääinstrumenttinsa, mutta hän voi vaihtaa rooliaan lavalla sujuvasti mm. perkussionistiksi, taustalaulajaksi tai ukulelen sekä bouzoukin soittajaksi tarpeen vaatiessa. Ilkka Arolalle oma musiikillinen ääni, persoonallinen ilmaisu sekä tarinankerronta musiikin välityksellä ovat tärkeitä asioita. Hän säveltää ja sovittaa musiikkia jatkuvasti.

Arolan debyyttialbumi “From the Depths of the Earth” julkaistiin keväällä 2017 yhteistyössä Texicalli Digital Distributionin kanssa, ja hänen seuraava kokopitkä albuminsa julkaistaan syksyllä 2019. Arolan musiikissa kuuluu hänen kiinnostuksensa maailman moninaisiin folk-musiikkityyleihin sekä hänen taustansa afroamerikkalaisen rytmimusiikin parissa. Erityisen paljon Arolaa inspiroi Lähi-Idän ja Afrikan eri musiikkikulttuurit. Intensiiviset opintomatkat Palestiinassa, Malissa ja Intiassa ovat jättäneet Arolan ilmaisuun lähtemättömän jälkensä. Hän tekee pohjoismaalaista pioneerityötä mikrointervallien soiton mahdollistavan Quartertone-trumpetin ja -flyygelitorven soittajana.

Arolan pääprojekteja ovat hänen oma ”elokuvallista seikkailumusiikkia” soittava yhteensä Ilkka Arola Sound Tagine, sekä balkan-rytmejä ja suomalaista iskelmäromantiikkaa yhdistelevä lappilaisyhtye Jaakko Laitinen ja Väärä Raha. Näiden lisäksi Arola on tuttu näky isompien orkestereiden, kuten Sointi Jazz Orchestran ja Turku Jazz Orchestran riveissä. Kotimaisten esiintymislavojen ja musiikkifestivaalien lisäksi Arola on esiintynyt mm. Egyptissä, Palestiinassa, Intiassa, Malissa, Thaimaassa, Nicaraguassa, Panamassa, Venäjällä, Ruotsissa, Tanskassa ja muualla Euroopassa.

Vuonna 2019 Ilkka Arola nimitettiin 50v-juhlavuotta viettävän Turku Jazz Festivalin Vuoden artistiksi. Syksystä 2017 lähtien Arola on toiminut myös sivutoimisena trumpettiopettajana ja puhallin-orkesterinjohtajana Turun Seudun Musiikkiopistolla ja Turun NMKY:n musiikkiopistossa. Talvella 2017-2018 hän soitti Tampereen Työväen Teatterin musikaalissa ”Viulunsoittaja katolla”. Ilkka Arola on koulutukseltaan Musiikin Maisteri (MuM, 2016) ja musiikkipedagogi (AMK, 2014).

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi