Linda Fredriksson

Linda Fredriksson on monipuolinen saksofonisti. Hän aloitti alttosaksofonin soittamisen 9 vuotiaana Helsingin Pop & Jazz konservatoriolla. Nykyään muina instrumentteina ovat baritoni-, tenori- ja sopraanosaksofonit sekä huilu ja bassoklarinetti. Fredriksson on toiminut ammattimuusikkona aktiivisesti vuodesta 2005 ja tehnyt laajalti yhteistyötä erilaisten yhtyeiden kanssa Suomessa sekä ulkomailla. Vakituisena yhtyeen jäsenenä sekä freelancermuusikkona töihin on sisältynyt keikkailua, studiotyöskentelyä, sovitusta sekä sävellystä.

Fredriksson valmistui vuonna 2014 musiikin maisteriksi (MuM) Taideyliopiston Sibelius- Akatemiasta, musiikkikasvatuksen osastolta pääinstrumenttinaan jazzsaksofoni.  Hän on opiskellut myös Hollannissa Conservatorium van Amsterdamissa.

Opettajina Fredrikssonilla on ollut Jukka Perko, Mikko Innanen, Jari Perkiömäki , Raoul Björkenheim, Ari Jokelainen, Jussi Kannaste, Antti Snellman, Petri Puolitaival, Manuel Dunkel ja Ferdinand Povel

Aktiivisia yhtyeitä tällä hetkellä Fredriksonilla on useita: Mopo, Ricky-Tick Big Band, Njet Njet 9, Kosminen-Bye-Fredriksson-LauNau, The Northern Governors, Niillas Holmberg Kvarteahtta, Kerkko Koskinen Kollektiivi.

Valokuva: Tero Ahonen

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi