Katariina Heikkilä
mezzosopraano

Ke 9.8. klo 14: Kullan himo, vallan kiro
Ke 9.8. klo 19: L’amour – aistien hurmaa
Pe 11.8. klo 14: Yhä herkemmäksi käy uneni

Pälkäneläissyntyinen mezzosopraano Katariina Heikkilä valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015 pääaineenaan lied- ja oratoriomusiikki. Lauludiplominsa hän suoritti mezzosopraano Eeva-Liisa Saarisen johdolla erinomaisin arvosanoin. Heikkilän muita opettajia ovat Marjut Hannula, Mika Kares, Aulikki Eerola, Anna-Clara Groundstroem, Ritva Auvinen ja Mari Vuorijärvi.

Heikkilän kirkkoteosrepertuaariin kuluu mm. Händelin Messias, Bachin Jouluoratorio ja h-mollimessu, Vivaldin Gloria, Pergolesin Stabat Mater, Saint-Saënsin Jouluoratorio ja Mozartin Requiem. Heikkilä on esiintynyt mm. Hämeenlinnan ja Helsingin kaupunginorkestereiden, Suomalaisen barokkiorkesterin sekä Ensemble Nylandian solistina.

kuva: Maria Jain

Heikkilä debytoi Suomen Kansallisoopperassa 2012 Händelin Julius Caesarin Corneliana. Kansainvälisen oopperadebyyttinsä hän teki keväällä 2014 Rahvusooper Estoniassa niin ikään Cornelian roolissa. Heikkilän muihin rooleihin kuuluu mm. Leos Janáčekin Ovela ketun Lapák, G.C. Menottin Konsulin Sihteeri, Mozartin Taikahuilun kolmas nainen ja Claudio Monteverdin Odysseuksen kotiinpalun Penelope.

Heikkilä voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa 2010. Kesällä 2011 ja 2013 hän saavutti finaalipaikan Timo Mustakallio -laulukilpailussa. Elokuussa 2014 Heikkilä oli yksi seitsemännen kansainvälisen Mirjam Helin laulukilpailun semifinalisteista. Kesällä 2016 Heikkilä saavutti semifinaalipaikan kansainvälisessä Zinka Milanov-laulukilpailussa Kroatiassa.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi