Klaus Mäkelä
kapellimestari

Pe 11.8. klo 19 Syvyyksistä kirkkauteen

Vuonna 1996 syntynyt kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä on herättänyt laajaa huomiota muusikkona ja tehnyt merkittävän vaikutuksen Suomen musiikkielämään.

20-vuotias lahjakkuus on johtanut tärkeitä suomalaisia orkestereita, kuten Helsingin kaupunginorkesteria, Turun filharmonista orkesteria, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria ja Kuopion kaupunginorkesteria, kaikki uusintakutsuilla. Kaudella 15/16 hän teki menestyksekkäitä debyyttejä mm. Göteborgin sinfonikkojen (Ruotsin kansallisorkesteri), Tampere Filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan kanssa, sekä johti Helsingin kaupunginorkesteria Helsingin Juhlaviikoilla.

kuva: Heikki Tuuli

Tällä kaudella Mäkelä tekee debyyttinsä Latvian kansallisorkesterin, Oulu Sinfonian ja Joensuun kaupunginorkesterin kanssa sekä palaa johtamaan Helsingin kaupunginorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesteria sekä Etelä-Tanskan filharmonikkoja. Muita kauden kohokohtia on debytti Kymi Sinfoniettan kanssa sekä kapellimestarina että sellosolistina ja nauhoitus Radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Oopperamaailmassa Mäkelä nimitettiin vastikään Esa-Pekka Salosen assistentiksi Suomen Kansallisoopperan Ring-sykliin, joka alkaa vuonna 2019. Debyyttinsä Kansallisoopperassa Mäkelä tekee toukokuussa 2017 johtamalla Erkki Melartinin oopperan Aino konserttiesityksenä. Tämän lisäksi hän tulee johtamaan Kansallisoopperassa muita teoksia tulevina vuosina.

Klaus Mäkelä opiskeli Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan luokalla sekä sellonsoittoa Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiiskin johdolla. Solistina hän on esiintynyt mm. Sinfonia Lahden, Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettaan ja Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa sekä aktiivisena kamarimuusikkona mm. Naantalin, Kuhmon, Kauniaisten, Iitin, Joensuun ja Heinäveden musiikkijuhlilla.

Klaus Mäkelää ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica säätiö, Wegelius-säätiö, Jorma Panula-säätiö sekä Deutsche Stiftung Musikleben.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi