Matija Meić
baritoni

Ti 8.8. klo 19 Ei vettä, rantaa rakkaampaa
Ke 9.8. klo 14: Kullan himo, vallan kiro
Ke 9.8. klo 19 L’amour – aistien hurmaa

Matija Meić valmistui maisteriksi Zagrebin Musiikkiakatemiasta vuonna 2015 opettajanaan basso-baritoni Giorgio Surian. Meić on opiskellut useita vuosia Wienissä musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa lied- ja oratorilaulua Claudia Viscan ja Florian Boeschin johdolla.

Meić debytoi Kroatian kansallisteatterissa vuonna 2010 Ivan Zajc’n oopperassa Nikola Šubić Zrinski. Tämän jälkeen hän on esiintynyt säännöllisesti vierailevana solistina Zagrebin oopperatalossa rooleinaan esimerkiksi Figaro (Rossini: Sevillan parturi), Schaunard (Puccini: La bohème) ja Belcore (Donizetti: Lemmenjuoma).

kuva: Jasmin Saletovic

Vuonna 2015 Meić teki ensiesiintymisensä Münchenin Gärtnerplatz-teatterissa Mozartin Così fan tuttessa Guglielmona. Kauden 2016/2017 hän on ollut samaisessa teatterissa kiinnitettynä jäsenenä ja tehnyt mm. maailman ensi-illat Johana Doderin Liliomissa ja Thomas Morsen Rouva Schinlerissä. Lisäksi Meić on tällä kaudella laulanut ensimmäisen Verdi-roolinsa Kohtalon voiman Don Carlona Splitin oopperassa. Matija Meić on tehnyt useita menestyksekkäitä rooleja Rossini in Wildbad –oopperafestivaaleilla Saksassa, mistä hänelle on myönnetty kansainvälinen BelCanto-palkinto.

Meić on toiminut monien orkesterien solistina, mm. Liverpoolin kuninkaallinen filharmoninen orkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri (HKO), Zagrebin filharmoninen orkesteri ja Dubrovnikin sinfoniaorkesteri. Kapellimestareista hän on tehnyt yhteistyötä mm. Paolo Carignanin, Susanna Mälkin, Nathalie Stutzmannin, Yi-Chen Linin sekä Leopold Hagerin kanssa.

Matija Meić on menestynyt myös kilpailuissa. Esimerkiksi vuosina 2007 ja 2009 hän voitti ensimmäisen palkinnon kahdessa Kroatian kansallisessa kilpailussa. Vuonna 2010 Meić saavutti ensimmäisen sijan ja erityismaininnan kansainvälisessä Bruna Spiler –laulukilpailussa Montenegrossa. Vuonna 2013 hänet valittiin vuoden nuoreksi laulajaksi Molto Cantabile –kilpailussa ja 2014 kansainvälisessä Miriam Helin -laulukilpailussa Meić saavutti toisen sijan ja sai erikoispalkinnon suomalaisen laulun esityksestä ei-suomalaisena.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi