Ninni Poijärvi
laulu
viulu

Valovoimainen monitaituri, laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi on kasvanut kiinni musiikkiin jo varhain. Muusikkovanhempien lapsena hän lauloi ennen kuin oppi puhumaan ja soitti muiden mukana eri soittimiakin jo hyvin pienenä.  Ensimmäinen oma soitin, joka hänelle nelivuotiaana hankittiin oli viulu, myöhemmin kuvioihin tuli mukaan myös pianotunnit ja teini-ikäisenä saksofonin soitto. Ninnin into ja rakkaus musiikkiin on aina ollut todella vahvaa.  Lapsuuden aikaiset klassisen musiikin opinnot ovat toimineet Ninnillä hyvänä peruspilarina kaikkeen musiikilliseen tekemiseen, tekniseen osaamiseen, musiikin teoriaan ja laaja-alaiseen tuntemiseen.

Hän on tehnyt musiikkia aina. Lapsena, musiikkiluokkalaisena, musiikkiopistossa, Sibelius-lukiossa, Sibelius-Akatemian opiskelijana. Luovuus ja muusikkous nostivat Ninnin pian siivilleen, hän on toiminut alalla nyt jo reilun parinkymmenen vuoden ajan.

Ninni tiesi jo varhain olevansa kaikkein vahvimmillaan ja omimmillaan laulajana. Monet tyylilliset vaiheet hän ehti käydä läpi, mutta löysi 2000-luvun taitteessa oman polkunsa itselleen rakkaimmasta musiikkilajista, juurimusiikista. Palaset alkoivat osua paikoilleen. Ninni innostui soittamaan myös viulua ihan uudella tavalla.  Folkia, countrya ja old timea.

 

Ninnin Poijärven sooloura kulkee sulavasti käsitteeksi muodotuneen roots-yhtye Hoedownin ja duoesiintymisten rinnalla. Häneltä on julkaistu kolme albumia, Viideltä (2002 Rubatomusic), Vapaapäivä (2005 MuFarang) ja Virta (2008 MuFarang).

Poijärvi tunnetaan myös monen artistin taustajoukoista. Muutaman vuoden ajan hän valloitti viulunsoitollaan  J.Karjalaisen Lännen-Jukka kokoonpanossa. Hän on lisäksi soittanut mm. Mikko Kuustosen, Kari Tapion, Erinin, Jonna Tervomaan ja Tokelan kanssa. Nykyään omien keikkojensa lisäksi hän soittaa pääasiassa Edu Kettusen akustisessa yhtyeessä. Ninni on mukana kymmenien artistien levyillä taustalaulajana ja muusikkona. Ninni ja Mika ovat esiintyneet myös amerikkalaisten huippuartistien kuten Dirk Powellin, Martha Scanlanin ja Joshua Jamesin kanssa. Lisäksi heillä on ollut suuri kunnia päästä neljästi esiintymään Levon Helmin Midnight Ramblessa.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi