Ninni Poijärvi
laulu
viulu

Valovoimainen monitaituri, laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi (s. 9.10.1974) on kasvanut kiinni musiikkiin jo varhain. Muusikkovanhempien lapsena hän lauloi ennen kuin oppi puhumaan ja soitti muiden mukana eri soittimiakin jo hyvin pienenä.  Ensimmäinen oma soitin, joka hänelle nelivuotiaana hankittiin oli viulu, myöhemmin kuvioihin tuli mukaan myös pianotunnit ja teini-ikäisenä saksofonin soitto. Ninnin into ja rakkaus musiikkiin on aina ollut todella vahvaa.  Lapsuuden aikaiset klassisen musiikin opinnot ovat toimineet Ninnillä hyvänä peruspilarina kaikkeen musiikilliseen tekemiseen, tekniseen osaamiseen, musiikin teoriaan ja laaja-alaiseen tuntemiseen.

Hän on tehnyt musiikkia aina. Lapsena, musiikkiluokkalaisena, musiikkiopistossa, Sibelius-lukiossa, Sibelius-Akatemian opiskelijana. Luovuus ja muusikkous nostivat Ninnin pian siivilleen, hän on toiminut alalla nyt jo reilun parinkymmenen vuoden ajan.

Ninni tiesi jo varhain olevansa kaikkein vahvimmillaan ja omimmillaan laulajana. Monet tyylilliset vaiheet hän ehti käydä läpi, mutta löysi 2000-luvun taitteessa oman polkunsa itselleen rakkaimmasta musiikkilajista, juurimusiikista. Palaset alkoivat osua paikoilleen. Ninni innostui soittamaan myös viulua ihan uudella tavalla.  Folkia, countrya ja old timea.

Samoihin aikoihin löytyi jotain muutakin tärkeää Ninnin elämään, mies nimeltä Mika Kuokkanen. Tämä kaksikko on tehnyt yhteistyötä lukuisten artistien kanssa, sekä esiintyneet duona Suomessa ja maailmalla saaden niin yleisön kuin kriitikotkin pauloihinsa. Heidän yhteissoittonsa ja laulunsa on riemastuttavan tyylipuhdasta, mutta kuitenkin omintakeista, herkkää mutta samalla todella vahvaa ja rosoista. On vaikea välillä käsittää, että heitä on lavalla vain kaksi ihmistä.  Ninni ja Mika ovat tehneet yhdessä kaksi duolevyä, Woodstockissa Levon Helmin studiossa äänitetty Powderburn (Humble house 2011) ja Vagabond Moon (Turenki 2013).

Vuonna 2001 Ninni ja Mika perustivat yhdessä viiden muun eturivin muusikon kanssa roots-yhtyeen, joka on nykyään Suomessa jo käsite: Hoedown. Amerikan juurimusiikista vaikutteensa saanut yhtye kerää vuosi vuodelta isomman joukon ihailijoita, joiden mielestä Hoedown on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista yhtyeistä.

Ninnin Poijärven oma sooloura kulkee sulavasti Hoedownin ja duoesiintymisien rinnalla. Häneltä on julkaistu kolme albumia, Viideltä (2002 Rubatomusic), Vapaapäivä (2005 MuFarang) ja Virta (2008 MuFarang). Seuraava levy julkaistaan syksyllä 2014. Ninni täyttää samoihin aikoihin 40 vuotta.

Poijärvi tunnetaan myös monen artistin taustajoukoista. Muutaman vuoden ajan hän valloitti viulunsoitollaan  J.Karjalaisen Lännen-Jukka kokoonpanossa. Hän on lisäksi soittanut mm. Mikko Kuustosen, Kari Tapion, Erinin, Jonna Tervomaan ja Tokelan kanssa. Nykyään omien keikkojensa lisäksi hän soittaa pääasiassa Edu Kettusen akustisessa yhtyeessä. Ninni on mukana kymmenien artistien levyillä taustalaulajana ja muusikkona. Ninni ja Mika ovat esiintyneet myös amerikkalaisten huippuartistien kuten Dirk Powellin, Martha Scanlanin ja Joshua Jamesin kanssa. Lisäksi heillä on ollut suuri kunnia päästä neljästi esiintymään Levon Helmin Midnight Ramblessa.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi