Rauman kamarikuoro
joht. Sanna Kuusisto

Rauman Kamarikuorossa on noin 40 laulajaa Raumalta ja lähiseudulta. Kuoro koostuu kokeneista kuorolaulajista, jotka opiskelu-, työ- tai eläkekiireistä huolimatta haluavat laulaa haastavaa musiikkia erinomaisessa seurassa.

Viikottaiset harjoitukset, harjoitusleirit ja orkesteriyhteistyö ovat tuottaneet kuultavaksi monia musiikinhistoriallisesti arvokkaita ja laajamuotoisia teoksia niin kotikaupunkiin, maakuntaan kuin laajemmaltikin. Suurimuotoisten teosten rinnalla kuorolla soivat luonnollisesti myös modernit miniatyyriset a cappella -teokset. Kuoroa johtaa Sanna Kuusisto.

Sanna Kuusisto on aktiivinen Satakunnassa toimiva ammattilaiskuoronjohtaja. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi kuoronjohtoluokalta opettajinaan mm. Kari Turunen ja Markus Yli-Jokipii. Opintojaan hän on täydentänyt mestarikursseilla mm. Jan Söderblomin ja Robert Cowellsin johdolla. Kuusisto johtaa tällä hetkellä myös itse perustamaansa Porin Kamarikuoroa sekä Luvian Mieskuoroa. Johtajana häntä on kuvailtu muun muassa vangitsevaksi ja herkän tarkaksi.

Sanna Kuusisto on paljon käytetty kouluttaja, erityisosaamisenaan äänenmuodostus, ja omien kuorojensa kanssa hän korostaakin laulutekniikkaa yhtenä tärkeimpänä välineenä syvällisen taiteellisen ilmaisun saavuttamiseksi. Kuusistolla on myös draamaopintoja teatterimusiikkilinjalta, ja hänelle musiikissa onkin hyvin merkityksellistä tuoda oma tulkinta esille. Hän on harjoituttanut solistit ja kuoron useissa musikaaliproduktioissa, mm. Hair ja Evita, jossa teki samalla pääroolin. Kuoronjohtamisen ja laulunopetuksen ohella Kuusisto myös sovittaa ja säveltää kuoromusiikkia.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi