Reetta Parvikko
tanssija

Pe 9.8. klo 19 Siniparran linna

Reetta Parvikko on raumalainen freelance tanssitaiteilija. Parvikko valmistui psykologiksi 1998 ja toimii psykologina tällä hetkellä päätoimisesti. Parvikko aloitti balettiopinnot 8-vuotiaana Anneli Suovan balettikoulussa Nokialla. Ammattiopintoja tanssista Parvikolla on University of Iowasta USA:sta sekä Tukholman Danshögskolanista.

Parvikko on tehnyt yhden oman koreografisen työn (Kosketus muistaa 2008 aiheena dementia), sekä tilaustöitä Pori Sinfoniettalle, Porin oopperalle ja useille harrastajateattereille. Hän on tanssinut työkseen Pori Dance Companyssa 2001, omissa koreografioissaan sekä Rauman kaupunginteatterin Cabaret’ssa 2015. Hän on opettanut tanssia Rauman tanssikoulussa, Rauman kansalaisopistossa ja Liisa Nojosen tanssikoulussa. Parvikko on saanut henkilökohtaisen tunnustuksena Rauman kaupungin kulttuuripalkinnon 2008, Rauman Zonta-naisten kannustusstipendin 2009 sekä sanomalehti Länsi-Suomen kulttuurimitalin 2011.

Tanssin alalla Parvikko on treenannut kaikkea mahdollista katutanssista balettiin ja lavatansseista flamencoon. Nykytanssi ja vapaa ilmaisu tuntuu tällä hetkellä hänelle omimmalta, mutta edelleen uuden kokeilu innostaa. Hänen viimeisin aluevaltauksensa on sirkuspariakrobatia, jonka lisäksi hän on kokeillut hieman myös ilma-akrobatiaa. Parvikko valmistuu tänä keväänä Palmgrén-konservatoriosta Porista pääaineenaan pop-jazz -laulu. Laulu on ollut hänellä harrastuksena vuodesta 1994.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi