Siljamari Heikinheimo
viulu

Ti 6.8. klo 18 Tulta päin!
Ke 7.8. klo 18 Polttopisteessä Outi Tarkiainen
Pe 9.8. klo 19 Siniparran linna

Siljamari Heikinheimo tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, joka esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona, sekä usein myös solistina. Tarve laajentaa taiteellista ilmaisua näyttämötaiteen puolelle on johtanut hänet suuntautumaan myös oopperaohjaukseen. Hän on Helsingissä toimivan Soivat Kirjat –konserttisarjan taiteellinen suunnittelija.

Siljamari Heikinheimo on vakiovieras monilla musiikkijuhlilla, kuten Kuhmon Kamarimusiikki, Iitin musiikkijuhlat, Hauhon musiikijuhlat ja Crusell-viikko. Hänet näkee usein yhtyeissä kuten Avanti!, Jousia Ensemble ja Virtuosi di Kuhmo. Hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo oli Radion Sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja työskentelee nykyään vierailijana Pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä, kuten Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa, Tanskan Kamariorkesterissa ja Trondheimin Sinfoniaorkesterissa.

kuva: Jaakko Paarvala

Kaudella 2018-19 Heikinheimo työskentelee Suomen Kansallisoopperassa apulaisohjaajana ja Tapiola Sinfonietassa konserttimestarina. Hän on työskennellyt ohjaaja Stefan Herheimin ohjaustiimissä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein –oopperatalossa sekä Berliinin Komische Operassa.

Heikinheimo on Espoon Musiikkiopiston kasvatti, myöhempinä opinahjoinaan Edsbergin musiikki-instituutti Tukholmassa ja Sibelius-Akatemia. Pitkäaikaisimmat opettajat hänelle ovat olleet Päivyt Meller, Grazyna Gebert, Ulf Wallin ja Petri Aarnio. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Ferenc Rados ja Ralf Gothoni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla.

 

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi