Suvi Väyrynen
sopraano

Ti 8.8. klo 14 Kuoleman viettelys ja kuvien lohtu
Ti 8.8. klo 19 Ei vettä, rantaa rakkaampaa
Ke 9.8. klo 14: Kullan himo, vallan kiro
Pe 11.8. klo 19 Syvyyksistä kirkkauteen

Sopraano Suvi Väyrynen valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) 2013 Tampereen Ammattikorkeakoulusta, missä opiskeli Satu Sippolan johdolla. Hän toimi opintojensa aikana solistina useissa produktioissa rooleinaan mm. Maria (Bernstein: West Side Story), Kerttu (Humberdinck: Hannu ja Kerttu) ja Anne (Stravinsky: Hulttion tie).

Väyrynen on täydentänyt opintojaan mm. seuraavien opettajien johdolla: Martin Katz, Roger Vignoles, Helen Donath, Klaus Donath, Rilla Kyykkä, Mikko Franck ja Ilmo Ranta, Jaakko Ryhänen, Ritva Auvinen, Cristoph Genz, Kai Wessel ja Jorge Robaina Pons.

Helmikuussa 2014 Väyrynen aloitti maisteriopinnot Konservatorium Wien Privatuniversität:issä opettajanaan Uta Schwabe. Kyseisiä opintoja varten Tampereen Ooppera ry on myöntänyt hänelle Grand Prix –stipendin. Hänen opintojaan on tukenut myös Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica Säätiö.

kuva: Ville Hautakangas

Suvi Väyrynen on ollut kiinnitettynä Tampereen oopperakuoroon ja Savonlinnan oopperakuoroon kaudella 2012. Vuonna 2013 voitti jaetun ensimmäisen sijan Kangasniemen laulukilpailussa ja sijoittui myös finaaliin samana kesänä järjestetyssä Timo Mustakallio-laulukilpailussa. Helmikuussa 2015 hän sijoittui arvostetun kansainvälisen Hilde Zadek -laulukilpailun finaaliin Wienissä. Tammikuussa 2016 Suvi Väyrynen voitti Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan.

Väyrynen on kantaesittänyt uutta musiikkia säveltäjiltä Paavo Korpijaakko, Klaus Ager, Dieter Torkewitz ja Klaus Wiede. Hän esiintyy myös BBC4:n tuottaman dokumentin ”Bright Lights, Brilliant Minds: a Tale of Three Cities” ensimmäisessä jaksossa, jonka ensiesitys oli Iso-Britanniassa elokuussa 2014.

Helmikuussa 2015 Väyrynen debytoi Tampereen oopperan produktiossa Nabucco (Verdi) Annan roolissa. Helmikuussa 2016 hänet nähdään jälleen Tampere Talon lavalla Leonoran kamaripalvelijan Curran roolissa, Tampereen oopperan produktiossa La forza del destino (Verdi).

Esityskaudella 2016/2017 Väyrynen debytoi Suomen Kansallisoopperassa Adelen roolissa Johann Strauss nuoremman operetissa Lepakko.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi