Tapiola Sinfonietta

Pe 11.8. klo 19 Syvyyksistä kirkkauteen

Espoon kaupungin kulttuuri-identiteetti sai vuonna 1987 merkittävän vahvistuksen, kun kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta aloitti toimintansa. Tavoitteet asetettiin heti alussa korkealle niin taiteellisen tason kuin ennakkoluulottoman ohjelmapolitiikankin osalta.

Ensimmäisinä taiteellisina johtajina toimivat muun muassa Jorma Panula ja Osmo Vänskä. 1993 alkoi Jean-Jacques Kantorowin yli kymmenen vuotta kestänyt orkesterin sointia vahvasti kehittänyt kausi. Tapiola Sinfonietta saavutti maailmalla mainetta erityisesti wieniläisklassisen ohjelmiston taitajana. Tästä kehittyi orkesterille vahva tahto tulkita eri aikakausien musiikkia tyylitietoisesti ja löytää musiikin syntyajankohdasta kumpuava puhutteleva tulkinta. Mozartin, Haydnin ja Beethovenin lisäksi 1900-luvun modernit klassikot ja oman aikamme kantaesitykset ovat ohjelmistossa keskeisellä sijalla.

41 muusikosta koostuvan orkesterin jatkuvaa kehitystä ovat siivittäneet myös yhteistyöproduktiot teatterin, tanssin, sirkuksen sekä populaarimusiikin huippuosaajien kanssa. Orkesterin jäsenet esiintyvät myös solisteina ja kamarimuusikkoina ja toimivat barokki-, jazz- ja kansanmusiikkiyhtyeissä.

kuva: Sami Perttilä

Tapiola Sinfoniettalla ei ole ylikapellimestaria, vaan taiteellisesta suunnittelusta vastaa kolmen hengen johtoryhmä, jonka muodostavat intendentti ja kaksi muusikkojäsentä. Orkesterilla on kerrallaan kolme taiteellista partneria, jotka omalta osaltaan terävöittävät taiteellista linjaa.

Monipuolinen ja muuntautumiskykyinen Tapiola Sinfonietta palvelee kuulijoitaan niin kansainvälisillä konserttiareenoilla kuin espoolaisissa lähikulttuuritapahtumissa. Muusikot ovat kouluttautuneet kohtaamaan espoolaisia monissa arjen tilanteissa: sairaaloissa, neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa. Kaikessa tekemisessään Tapiola Sinfoniettan lähtökohtana on ilo, taito ja omistautuminen.

taiteilijat 2017

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi