Tuomas Katajala
tenori

Pohjoismaiden kysytyimpiin tenoreihin kuuluva Tuomas Katajala teki oopperadebyyttinsä Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2006 ja saman vuoden marraskuussa Suomen Kansallisoopperassa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja täydensi opintojaan Udo Reinemannin Lied -mestariluokalla Amsterdamissa ja Alberto Zeddan Accademia Rossinianassa, Italian Pesarossa. Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan Katajala kuului vuosina 2009–2014, ja vierailee siellä edelleen säännöllisesti.

Tuomas Katajala teki debyyttinsä Lontoon Kuninkaallisessa oopperassa Covent Gardenissa syksyllä 2017 ja Glyndebournen festivaalilla 2015. Hän on vieraillut solistina myös mm. Berliinin ja Hampurin valtionoopperoissa, Berliinin Koomisessa oopperassa, Rossini-oopperafestivaalilla Pesarossa, Seattlen oopperassa, Lissabonin Teatro Nacional de São Carlosissa, Norjan kansallisoopperassa ja Göteborgin oopperassa.

Tällä kaudella Katajalaa kuullaan mm. Logen roolissa Reininkullassa Suomen Kansallisoopperassa johtajanaan Esa-Pekka Salonen ja Maxin Der Freischützissä Grand Théâtre Luxembourgissa. Lisäksi Katajala esiintyy solistina Malmön sinfoniaorkesterin Beethovenin 9. sinfoniassa, Mahlerin Maan laulussa Teatro Lirico di Cagliarissa sekä nimiroolissa Mozartin Idomeneossa Israeli Operassa Tel Avivissa.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi