katso koko ohjelma

Kahvilakonsertti: Marjaana Ritanen, sopraano & Hannele Ahola, piano

perjantai 11.08.2017
klo 16:00
Café Sali
Kuninkaankatu 22 26100 Rauma

Runsasta sointia ja rikkaita sointivärejä kuullaan Larssonin dramaattisissa ja vakava-aiheisissa lauluissa. Sibeliuksen lauluissa muistellaan suudelmia ja unelmoidaan tulevista.

Lars-Erik Larsson: Nio sånger op. 35
1. Turandot
3. Serenad
7. Skyn, blomman och en lärka
9. Kyssande vind

Jean Sibelius:

Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37 no 5
Drömmen op. 13 no 5
Säv, säv, susa op. 36 no 4
Svarta rosor op 36 no 1

Marjaana Ritanen, sopraano
Hannele Ahola, piano

Sopraano Marjaana Ritanen (s. 1992) opiskelee TAMK:ssa esittävän säveltaiteen linjalla opettajanaan Satu Sippola. Kuopion konservatoriolla toisen asteen muusikko-opinnoissa häntä opetti Heli Paananen. Lauluopintonsa Marjaana aloitti Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukiossa vuonna 2009. Huhtikuussa 2017 hän osallistui korrepetiittori David Aronsonin mestarikurssille. Merkittävimmistä esiintymisistä mainittakoon 2. naisen rooli Kuopion konservatorion ja Savonia AMK:n yhteistyössä tuottamassa W.A. Mozartin Taikahuilu-oopperassa vuonna 2014, sekä kolmoisrooli Eiku ry:n tuottamassa koko perheen oopperassa Eiku, jota esitettiin vuosina 2013-2014 mm. Petroskoin kaupunginteatterissa ja Helsingin Aleksanterin teatterissa. Marjaana järjesti ensimmäisen täysimittaisen konserttinsa kotikylällään Kuopion Vehmasmäessä kesällä 2016.

Hannele Ahola (s.1990) on valmistunut pianopedagogiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan esittävän säveltaiteen linjalla Risto Kyrön oppilaana. Muita opettajia ovat olleet mm. Heini Kärkkäinen ja Maria Männikkö. Hannele esiintyy säännöllisesti kamarimuusikkona, lied-pianistina ja säestäjänä. Monipuolisena pianistina hänelle on kertynyt kokemusta myös teatterimusiikista ja argentiinalaisesta tangosta. Hannele on lisäksi toiminut korrepetiittorina erilaisissa produktioissa, joista viimeisimpänä oli osallistuminen Tampereen Musiikkiakatemian järjestämään Haydnin Kuun Maailma -oopperaan syksyllä 2016.

Marjaanan ja Hannelen yhteistyö alkoi vuoden 2016 alussa. Duo on osallistunut useasti TAMK:n liedseminaareihin opettajinaan Risto Kyrö, Satu Sippola, sekä Ulla Raiskio.

 

tapahtumat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi