katso koko ohjelma

Kahvilakonsertti

tiistai 06.08.2019
klo 16:00
Café Sali
Kuninkaankatu 22 26100 Rauma

Wolfgang Amadeus Mozart: Jousikvartetto No 3 G-duuri K. 156 (1772)
I Presto
II Adagio
III Tempo di menuetto

Germaine Tailleferre: Jousikvartetto (1919)
I Modéré
II Intermède

Aleksandr Borodin: Jousikvartetto nro 2 D-duuri (1881)
I Allegro Moderato

Johanna Metsälä, viulu
Tamara Lazareva, viulu
Minna Laitinen, alttoviulu
Elena Hämäläinen, sello

 

Johanna Metsälä on valmistunut musiikkipedagogiksi Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Tällä hetkellä hän toimii freelance-muusikkona sekä viulunsoiton opettajana mm. Mannerheimin lastensuojeluyhdistyksessä. Johanna on soittanut erilaisissa kokoonpanoissa, mutta on vuodesta 2014 lähtien panostanut erityisesti kvartettisoittoon vakituisen kokoonpanonsa Neue Quartetin kanssa. Johanna haluaa tuoda klassisen musiikin helposti lähestyttäväksi ja uusiin paikkoihin, ja on konsertoinut mm. kirjastoissa, lankakaupassa, teatterissa ja kouluissa. Eniten hän nauttiikin soittamisesta konserttisalien ulkopuolella.

Tamara Lazareva on valmistunut musiikkipedagogiksi Metropolia-ammattikorkeakoulusta Silja Raitio-Heikinheimon luokalta. Tällä hetkellä Tamara toimii viulunsoiton opettajana Orbinski musiikkikoulussa Espoossa, ja opinnot jatkuvat Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla. Viulu on edelleen Tamaran pääsoitin ja hänen opettajina Akatemiassa ovat toimineet Maarit Kirvessalo-Nurmela, Tero Latvala ja nykyään Mari Tampere-Bezrodny. Orkesteri- ja kamarimusiikki ovat aina olleet tärkeässä roolissa Tamaran elämässä. Pienestä pitäen hän on soittanut erilaisissa yhtyeissä ja orkestereissa sekä oppilaitosten sisällä että niiden ulkopuolella, myös äänenjohtajan ja orkesterin solistin tehtävissä. Hänen mielestä viulunsoitossa yhteismusisointi on se paras juttu, joka motivoi, antaa energiaa ja tuottaa hyvää mieltä.

Minna Laitinen opiskeli alttoviulunsoittoa sekä Sibelius-Akatemiassa että Metropolia ammattikorkeakoulussa, joista jälkimmäisestä hän valmistui musiikkipedagogiksi. Kiinnostuttuaan ohjelmoinnista Minna lähti opiskelemaan tietotekniikkaa Aalto yliopistoon, jossa hän opiskelee edelleen. Uudesta kiinnostuksen kohteesta huolimatta musiikki on pysynyt mukana rakkaana harrastuksena, ja etenkin kamarimusiikki ja orkesterisoitto ovat Minnalle tärkeitä. Kamarimusiikissa häntä kiehtoo eniten soittimien väliset vuoropuhelut, joissa oppii sekä puhumaan että kuuntelemaan, antamalla toisille tilaa.

Elena Hämäläinen on opiskellut Turun Musiikkiakatemiassa ja Göteborgin yliopistossa. 24-vuotiaana hän sai vakituisen työpaikan Malmön oopperaorkesterista. Malmösta matka jatkui muutamaksi vuodeksi Espanjaan, missä Elena mm. toimi Oviedon Filharmonisen orkesterin sellon äänenjohtajan sijaisena vuoden. Vaasan kaupunginorkesterissa Elena on työskennellyt syksystä 2016 lähtien, ensin soolosellistin sijaisena ja nykyään vakituisena sellon äänenjohtajana. Työn ohella Elena tekee kulttuurituotannon opintoja haaveenaan nykyaikaistaa klassisen musiikin maailmaa.

tapahtumat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi