Festivo 2024

Elokuussa 40 vuotta täyttänyt kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo keräsi noin 3700 konserttikäyntiä juhlavuonnaan. Yhteensä lähes 30 tilaisuuden kokonaisuus sisälsi muun muassa kriitikoiden ja yleisön ylistämän Trapped Butterfly -kamarioopperan ja loppuunmyydyn, Rauma Festivon perustaja Ralf Gothónin ja baritoni Aarne Pelkosen yhteisesiintymisen. Elokuun 2023 Rauma Festivo oli kolmas viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimon suunnittelema kokonaisuus. Hänet kutsutaan nyt jatkokaudelle suunnittelemaan myös vuosien 2024 ja 2025 festivaalit.

Visiot todeksi

”Taiteellisen johtajan pestin myötä Rauma Festivo kulkee mielessäni nimellä Unelmatehdas, Heikinheimo kertoi aloittaessaan ensimmäisen kautensa taiteellisena johtajana vuonna 2021. Yhteistyö Heikinheimon kutsuminen taiteellisten partnerien kanssa kietoi tanssitaiteen kamarimusiikkiin vuonna 2022 Auri Aholan myötä ja kirjallisuuden osaksi ohjelmistoa vuonna 2023 Aina Bergrothin myötä. Kolmena vuonna Raumalla on koettu muun muassa kolme omaa näyttämöteoksen tuotantoa, pitsinnypläyksen liikkeet musiikiksi muuntaminen, Vanhan Raatihuoneen tornista laulava tenori, ilmapalloilla terästettyjä viulunjousia – ja lukuisia kantaohjelmiston kamarimusiikkihelmiä Rauma Festivoon rakastuneiden taiteilijoiden tulkintoina.

Elokuun 2024 inspiraationa vuodenajat

Vuodenaikamme-teemainen Rauma Festivo tuo 6.-10.8.2024 polttopisteeseen velvollisuutemme säilyttää vuodenaikamme tuleville sukupolville. Antonio Vivaldin virtuoosiset, vuodenaikojen ilmiöitä kuvittavat viulukonsertot peilataan oman aikamme vuodenajoista kertoviin lauluihin. Outi Tarkiaisen säveltämä tuore klarinettikvintetto Rakkauden vuodenajat, Sibeliuksen Myrsky-näytelmämusiikki, Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto ja syksyiset runot niin laulettuina kuin lausuttuina tarjoillaan Suomen huipputaiteilijoiden esittämänä, yllätyksiä ja taiteidenvälisyyttä unohtamatta.

Taiteilijat ja konsertit julkaistaan alkuvuodesta 2024, ja 15.1. saakka on mahdollista hankkia lahjakortteja, joilla lippujen lunastaminen onnistuu early bird -hinnalla.

41. Rauma Festivo 6.-10.8.2024

Saavutettavuus

Konserttipaikkojen saavutettavuustiedot löytyvät täältä.