Rauma Festivon tavoitteena on, että jokainen voi osallistua festivaalin konsertteihin mahdollisimman esteettömästi. Konsertit järjestetään paikoissa, joista suurin osa on rakennettu ennen esteettömyyskriteerien määrittelyä. Vanhoihin, historiallisiin kohteisiin on usein mahdotonta tehdä esteettömyyden vaatimia muutoksia. Alla olevan kuvauksen on tarkoitus auttaa varautumaan konserttipaikalle tuloon ja siellä liikkumiseen.

Rauma Festivon 2022 konserteissa on paikalla Festivon henkilökuntaa, jotka neuvovat ja opastavat tarvittaessa saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvissä asioissa.

Konserttipaikat

Kulttuuritalo Poselli

Poselli ei ole esteetön. Liikuntarajoitteiset tarvitsevat avustajan mukaan konserttiin. Jos yleisöä on paljon, kulkuväylät ruuhkantuvat helposti.

Saapuminen: Posellilla ei ole omaa parkkipaikkaa. Lähimmät paikat jättää auto ovat Posellinkadun kadunvarsi sekä Vänninkadun päässä oleva parkkipaikka. Posellin Vänninkadun puoleisessa päädyssä on myös muutama paikka. Lähimmät invaparkkipaikat ovat liikekeskus Suvituulen parkkipaikalla (Nortamonkatu 10).

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: Posellin etuovesta tultaessa noustaan portaita. Portaissa on kaide, ei luiskaa. Matkalla saliin on kaksi korkeaa kynnystä. Posellin sivuoven puolella on myös portaat. Väliaikakahvio sijaitsee takasalissa, jonne on luiska ison salin puolelta.

WC: Eteistiloissa olevat wc:t ovat ahtaita. Lavan takana on tilavampi wc, usein tilanpuutteen takia käytössä taiteilijoiden pukuhuoneena.

Posellissa on induktiosilmukka.

Rauma-sali

Rauma-sali on auditoriotyyppinen konserttisali kahdessa kerroksessa.

Saapuminen: Rauma-salilla on oma parkkipaikka.  Invaparkkipaikat (2 kpl) sijaitsevat pääoven vieressä.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: Rauma-salin etuovet ovat leveät, mutta vaatii avustajan avaamaan oven sekä auttamaan kynnyksen yli. Tuulikaapista löytyy liuska. Aulasta lähtee invahissi kakkoskerrokseen. Saliin pääsee kahta reittiä: ensimmäisen kerroksen sivukäytävää pitkin naulakoiden vierestä sekä toisesta kerroksesta. Ensimmäisessä kerroksessa matkalla saliin on yksi korkea kynnys. Salissa esteettömiä istuimia on ensimmäisessä katsomon rivissä sekä toisesta kerroksesta tultaessa sisääntulotasanteen katsomorivi. Katsomon muihin riveihin mennään portaiden kautta. Väliaikakahvio sijaitsee toisessa kerroksessa, johon on esteetön kulku.

WC: Aulatiloista löytyy tavalliset wc:t. Inva-wc löytyy sisääntulokerroksen käytävästä, mikä vaatii henkilökunnan avaamaan lukossa olevat ovet matkalla.

Kustaa Aadolfin kirkko

Saapuminen: Kirkolla on oma parkkipaikka. Pääsisäänkäynnille lyhintä reittiä siirtyessä on muutama porras, mutta sivuportista kuljettaessa kirkolle vie esteetön polku sivuovelle.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: Kirkon sivuovella on liuska esteettömään sisäänpääsyyn. Kirkon käytävillä on matto, joka saattaa vaikeuttaa hieman kulkemista.

WC: Kirkosta löytyy inva-wc.

Kustaa Aadolfin kirkossa on induktiosilmukka.

Sepän talo

Sepän talo ei ole esteetön. Liikuntarajoitteiset tarvitsevat avustajan mukaan konserttiin. Jos yleisöä on paljon, kulkuväylät ruuhkantuvat helposti.

Saapuminen: Sepän talolla ei ole omaa parkkipaikkaa. Lähin paikka jättää auto on Rauman teatterin takana oleva parkkialue Sepän talon vieressä. Alueella on myös invaparkkipaikat.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: Sepän talon ulko-ovelle noustaan kolme porrasta. etuovesta tultaessa noustaan vielä viisi porrasta. Portaissa on kaide, ei luiskaa. Festivon konsertissa konserttitilassa liikutaan ja kuunnellaan musiikkia myös seisaallaan.

Pyhän Ristin kirkko 

Pyhän Ristin kirkkoon on esteetön pääsy: ei portaita, mutta kynnyksiä ja askelmia.

Saapuminen: Luostarinkadun puolella on tilava parkkipaikka. Myös kirkon pihaan voi ajaa, jolloin pääsee suoraan alttaripäädyssä olevalle sivuovelle.

Sisäänkäynti ja rakennuksessa liikkuminen: sisään pääsee pyörätuolilla. Pyörätuoli mahtuu poikkikäytävälle. Kirkon penkkeihin täytyy nousta askelma. Penkin epämukavuutta voi lievittää istuintyynyllä.

WC: wc:t löytyvät kirkon pihalla olevasta seurakuntasalista. Sisäänkäynnissä on portaat ja luiska.

Pyhän Ristin kirkossa on induktiosilmukka.