Atte Kilpeläinen, alttoviulu

Alttoviulisti Atte Kilpeläisen opinnot päättyivät tutkintoihin Kölnin musiikkikorkeakoulusta ja Sibelius-Akatemiasta. Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Vierailevana äänenjohtajana hän on soittanut Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Tukholman kuninkaallisessa filharmoniassa, Euroopan kamariorkesterissa ja Leipzigin Gewandhaus-orkesterissa. Hän on esiintynyt Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola sinfoniettan, Kölnin kamariorkesterin ja Oulun sekä Kuopion kaupunginorkesterien solistina.

Atte Kilpeläinen on ollut jousikvartetti Meta4:n jäsen vuodesta 2006 alkaen. Vuonna 2007 Meta4 voitti kansainvälisen Joseph Haydn -kamarimusiikkikilpailun Wienissä. Heidän kolme levyään Hänssler Classics -levymerkille ovat saaneet innostuneen vastaanoton sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa. Meta4 on myös levyttänyt Kaija Saariahon kamarimusiikkia Ondinelle sekä Jean Sibeliuksen musiikkia Berliner Meisterschallplattenille. Vuodesta 2008 alkaen Meta4 on ollut Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartetti.

Vuonna 2012Atte Kilpeläinen liittyi Sibelius-Akatemian opettajakuntaan. Hän on myös opettanut useasti Kuhmon kamarimusiikin kesäkursseilla.