Esko Grundström, harmonikka

Esko Elias Grundström (s. 1986 Raumalla) on poikkeuksellisen laaja-alainen musiikin sekatyöläinen. Multi-instrumentalismi, säveltäminen, sovittaminen ja studiotyö ovat hänelle tasavertaisia ilmaisumuotoja, ja hän viihtyy yhtäläisesti sekä korkea- että matalakulttuurin parissa. Hänen tekemistään leimaa alati intohimo ja ennakkoluulottomuus, ja hän työskenteleekin lähinnä kantaesitysten ja uuden, raja-aitoja kaatavan musiikin parissa.

Muusikkona Grundström on tuttu näky pääkaupunkiseudun ammattiteattereiden, eritoten Suomen Kansallisteatterin lavalla. Hänen vakituisiin yhtyeisiinsä lukeutuvat mm. Ilkka Arola Sound Tagine, Bergå Folk Project ja MA Rouf. Grundström on sovittanut ja säveltänyt musiikkia mm. Helsingin kaupunginorkesterille, Lapin kamariorkesterille ja Lastenmusiikkiorkesteri Ammuulle!. Hän on tuottanut Emma-palkinnolle ja -ehdokkuuksiin yltäneitä äänilevyjä, mutta laajimmalle lienevät levinneet äänityöt monissa Rovio Entertainmentin tuotannoissa.

Koulutukseltaan Grundström on musiikin kandidaatti Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan musiikkikasvatus. Hänen pääsoittimensa ovat kontrabasso, bassokitarat, harmonikka, kosketinsoittimet ja pienkanteleet.