Ari Þór Vilhjálmsson
viulu

Ari Þór Vilhjálmsson toimi kakkosviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa neljä vuotta ennen siirtymistään samaan tehtävään Israelin filharmoniseen orkesteriin vuonna 2019. Hän on syntynyt Reykjavikissa, Islannissa ja aiemmin hän työskenteli lähes kymmenen vuotta Islannin Sinfoniaorkesterissa. Hän on toiminut myös vierailevana konserttimestarina Tukholman kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa ja Toulousen kansallisessa orkesterissa. 

Vilhjálmsson on opettanut Reykjavik College of Musicissa ja Sibelius-Akatemiassa. Hänellä on edelleen oppilaita Islannissa ja Suomessa ja hän myös esiintyy näissä maissa säännöllisesti kamarimusiikin merkeissä. Hän toiminut solistina Helsingin kaupunginorkesterissa ja Islannin Sinfoniaorkesterissa esittäen mm. Shostakovichin, Chaussonin, Mozartin ja Kuusiston viulukonsertot.

Ari Þór Vilhjálmsson aloitti viulunsoiton viisivuotiaana ja myöhemmin hän suoritti tutkinnot Reykjavík College of Musicissa sekä Illinois’n ja Northwesternin yliopistoissa. Hänen pääasiallisia opettajiaan ovat olleet Guðný Guðmundsdóttir, Rachel Barton Pine, Sibbi Bernharðsson sekä Almita ja Roland Vamos. Hän soittaa Jean-Baptiste Vuillaumen vuonna 1830 tekemällä viululla.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi