Giuseppe Gentile
klarinetti

Giuseppe Gentile on italialainen klarinetisti, joka on toiminut Radion sinfoniaorkesterin bassoklarinetistina tammikuusta 2015 alkaen.

Hän aloitti klarinettiopintonsa viisivuotiaana isoisänsä johdolla. Suoritettuaan diplomin Latinan O. Respighi-konservatoriossa, hän osallistui useille Calogero Palermon mestarikursseille ja opiskeli bassoklarinettia Sauro Bertin ja Dario Goraccin johdolla. Vuosina 2013–2014 hän opiskeli Alessandro Carbonaren oppilaana Roomassa Nazionale di Santa Cecilia -akatemiassa. Gentile on voittanut useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, mukaan lukien ensimmäisen palkinnon Carlinon 8.kansainvälisessä klarinettikilpailussa bassoklarinetti-kategoriassa sekä toisen palkinnon 5. kansainvälisessä Rino Viani -kilpailussa Carpissa.

Hän on soittanut mm. BBC:n sinfoniaorkesterissa, Walesin kansallisoopperassa, Ulsterin orkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Accademia di Santa Cecilian orkesterissa, Rooman oopperan orkesterissa, Orchestra della Toscanassa (ORT) ja Arena di Veronan orkesterissa.

Gentile on aktiivinen kamarimuusikko. Hän Helsinki Chamber Soloistsin jäsen ja yksi Italian Clarinet Quartetin perustajista.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi