Ville Hiilivirta
käyrätorvi

Ville Hiilivirta opiskeli käyrätorven soittoa Timo Ronkaisen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja Hannoverin musiikkikorkeakoulussa Markus Maskuniityn oppilaana.

Hiilivirta on menestynyt useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa saavuttaen mm. 2. sijan Lahden IV valtakunnallisissa vaskikilpailuissa 2003, 1. sijan 7. eurooppalaisissa käyrätorvikilpailuissa Marlissa Saksassa 2006 sekä 1. sijan Lieksan 3. kansainvälisissä käyrätorvikilpailuissa 2010. Lieksan 4. käyrätorvikilpailuissa “Holger Fransman in Memoriam” vuonna 2016 hän toimi tuomariston jäsenenä. Hiilivirta on esiintynyt useimpien suomalaisten orkestereiden sekä Gulbenkian-orkesterin (Lissabon) solistina. Syksyllä 2018 Hiilivirta esitti kollegoineen Schumannin Konzertstückin ensimmäistä kertaa Helsingin kaupunginorkesterin historiassa.

Kamarimuusikkona Hiilivirta on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Tampereen kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjoissa, Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla, Crusell- viikolla Uudessakaupungissa, Korsholman musiikkijuhlilla, Lieksan vaskiviikolla, Musiikkia! Ruovesi- musiikkijuhlilla sekä LuostoClassic- festivaalilla. Kälviän musiikkileirillä Hiilivirta on opettanut vuodesta 2014. Hiilivirta on vuonna 2016 perustetun 60° Quintetin jäsen.

Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa, Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Hän on myös toiminut Nordic Symphony Orchestran, Estonian Festival Orchestran sekä Lucerne Festival Academy Alumni Orchestran käyrätorviryhmien äänenjohtajana. Hiilivirta oli Tampereen kaupunginorkesterin jäsen 2008–2009. Vuodesta 2010 hän on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin käyrätorviryhmän äänenjohtajana. Kauden 2015–16 Hiilivirta toimi Suomen kansallisoopperan käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

Lue Villen haastattelu: Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi