Kevin Greenlaw, baritoni

Musiikkiperheeseen syntynyt amerikkalainen baritoni Kevin Greenlaw on esiintynyt ympäri maailmaa. Hänen ohjelmistonsa on laaja: varhaisesta barokista nykypäivään. Hän aloitti laulukoulutuksensa Eastman School of Musicissa New Yorkissa ja muutti sittemmin Eurooppaan, jossa hän suoritti maisterintutkinnon Glasgow’ssa Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa. Myöhemmin hän liittyi arvostetun Pariisin kansallisoopperan kokoonpanoon. Vuonna 2021 Kroatian Ivan Zajc -kansallisteatterin Rijeka-ooppera myönsi hänelle Enrico Caruso -palkinnon parhaan vierailevan taiteilijan suorituksesta Germontina Verdin La Traviatassa.

Laulettuaan viisi vuotta säännöllisesti Pariisin kansallisoopperassa, Greenlaw liittyi Dortmundin teatterin ensembleen, jossa hän debytoi useissa keskeisissä baritonirooleissa, kuten Il Conte Mozartin Figaron häissä, Marcello Puccinin La Bohèmessa ja nimirooleissa sekä Mozartin Don Giovannissa että Tšaikovskin Jevgeni Oneginissa.

Vuonna 2019 hän sai kriitikoilta kiitosta esittäessään ranskalaisen Ambroise Thomasin Hamletin ikonisen nimiroolin Angers-Nantesin ooperassa. Hänet tunnetaan myös Oresten roolista Gluckin Iphigénie en Tauridessa Berliinin Komische Operissa ja Opéra National de Lorrainessa sekä Pelléasin roolista Glyndebournessa, Lorrainen kansallisoopperassa, Rennesin oopperassa sekä Metropolitanissa sekä Chorèben roolista Berliozin Troijalaisissa Festival Amazonas de Óperassa Manausissa Brasiliassa, Danilona Lehárin Iloisessa leskessä Lorrainen kansallisoopperassa, Figarona Rossinin Sevillan parturissa Angers-Nantesissa oopperassa, Escamillon roolista Lontoon Royal Albert Hallissa ja Il Contena St. Gallenin teatterissa.

Vuodesta 2016 lähtien Greenlaw on asunut Helsingissä ja debytoi Suomen Kansallisoopperassa Phantonina Andrew Lloyd Webberin maailmanlaajuisen hitin Oopperan kummituksen uudessa tuotannossa. Suomalaisessa klassisen musiikin kentällä hän on esiintynyt vierailevana solistina useiden arvostettujen orkestereiden, kuten Tampereen Filharmonikkojen, Turun Filharmonikkojen ja Jyväskylän Sinfonian kanssa ja kapellimestarien, kuten Leif Segerstamin, Santtu-Matias Rouvalin, Jaakko Kuusiston ja Ville Matvejeffin kanssa. Greenlaw nautti erityisesti saadessaan laulaa Kullervon monumentaalisen roolin Sibeliuksen Kullervo-sinfoniassa Tampereella ja myöhemmin Bilbaossa.