Laura Hynninen
harppu & livemaalaus

Laura Hynninen on porvoolainen muusikko ja kuvataiteilija. Hynnisen sooloprojektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia, joissa hän yhdistää kuvataidettaan maalausten tai tilataiteen muodossa musiikkiinsa harpulle, ihmisäänelle ja elektroniikalle.

Harpunsoiton A-tutkinnon Hynninen suoritti Sibelius-Akatemiassa v.1999. Sen jälkeen hänellä on ollut hallussaan Suomen kaikkiaan seitsemästä vakituisesta harpistin toimesta kaksi arvostetuinta; Kansallisoopperan orkesterin harpun äänenjohtajan (v.2000–2012) ja Radion Sinfoniaorkesterin äänenjohtajan (2013–2015) toimet. Hynninen tunnetaan monipuolisesta työskentelystä eri tyylisissä kokoonpanoissa. Häntä on kuultu solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hynninen on ollut useiden suomalaisten orkestereiden, mm. Avanti!n, Tapiola Sinfonietan ja Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Hän on esiintynyt lukemattomilla festivaaleilla, tehnyt levytyksiä, radionauhoja, sovituksia ja äänityksiä myös kirkkomusiikin, popin, rockin, heavy metalin, jazzin ja nykymusiikin kentillä.

Kuvataiteilijaksi Hynninen on valmistunut Helsingissä toimivasta Taidekoulu Alfasta. Monimuoto-opintojen lisäksi hän on opiskellut vanhojen mestareiden tekniikkaa sekä art nouveauta. Näyttelyiden lisäksi työn alla on usein muotokuvia ja tilausteoksia.

Lue Lauran haastattelu: Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi