Matilda Kaul
viulu

Kanadalainen viulisti Matilda Kaul on kansainvälisesti tunnustetun Daedalus Quartetin jäsen, joka esiintyy säännöllisesti keskeisissä kamarimusiikkitapahtumissa ja -festivaaleilla ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Viimekausien kohokohtia Daedalus’lle ovat olleet kiertueet Saksaan ja Kiinaan, esiintymiset Lincoln Centerin ja Philadelphian Chamber Music Society’issa, Isabella Gardner -museossa Bostonissa, Palais des Beaux-Arts’ssa Brysselissä sekä heidän uusimman albuminsa ilmestyminen. Daedalus Quartetin kotipaikka on Pennsylvanian yliopisto Philadelphiassa.

Valmistuttuaan Juilliardista Matilda on ollut jäsenenä myös Chamber Orchestra of Europessa. Tämä orkesterin kanssa hän on saanut nauttia yhteistyöstä kapellimestarien Yannick Nézet-Séguin, Bernard Haitink ja edesmenneen Nicolas Harnoncourtin kanssa. Matildaa kiinnostaa erityisesti historialliset esiintymiskäytännöt ja sen puitteissa häntä on voinut kuulla sekä konserteissa että äänitteillä eri kokoonpanoissa, kuten John Eliot Gardiner’s Orchestre Romantique et Revolutionnaire ja English Baroque Soloists ohjelmiston vaihdellessa Haydnista Brahmsiin ja Bruckneriin. 

Matilda toimii myös vierailevana äänenjohtajana monissa orkestereissa, mm. les Violons du Roy, Tonhalle Orchester Zurich, BBC Philharmonic and the Scottish Chamber Orchestra.  

Matildan aika jakautuu Philadelphian ja Helsingin sekä näiden välillä sijaitseville lentokentille, mutta hän haaveilee takaisinmuutosta kauniiseen Kanadaan. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi pientä lasta.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi