Petteri Iivonen, viulu

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista ja menestyneimmistä suomalaisista viulutaiteilijoista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan (Il Gazzettino) ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen sijoittui toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ja hän on legendaarisen Opéra National de Paris 1. konserttimestari.

Iivosen soolouran kohokohtia ovat olleet esiintymiset Israelin Philharmonic Orchestran, Montreal Symphony Orchestran, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Opéra National de Paris, Südwestdeutsche Philharmonie, Royal Chamber Orchestra of Wallonia, New York Classical Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica del Friuli Venezia Giulia, Israel Camerata Jerusalem, Helena Symphony, New European Ensemble ja Lithuanian National Symphony -orkestereiden kanssa. Hän on vieraillut myös muun muassa Unkarissa Pannon filharmonikkojen, Boliviassa National Symphony Orchestran, Kazakstanissa Zhambyl State Philharmonicin, Sloveniassa RTV sinfoniaorkesterin ja Koreassa Suwon Philharmonic Orchestran solistina.

Iivonen on esiintynyt myös muilla kansainvälisesti merkittävillä lavoilla kuten Musée du Louvre, Walt Disney Concert Hall, Tokyo Opera City, Alice Tully Hall Lincoln Center, Teatro Municipal do Rio de Janeiro, Seoul Arts Center, Opéra Garnier ja Jerusalem Theatre. Kapellimestareista Iivonen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lahav Shanin, Leif Segerstamin, Jukka-Pekka Sarasteen, Giancarlo Guerreron, Okko Kamun, Jean-Jacques Kantorowin, Sakari Oramon, Chi-Yong Chung, John Storgårdsin, Vello Pähnin, George Manahanin, Arvo Volmerin, Ari Rasilaisen ja Hannu Linnun kanssa. Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivissa.

Petteri Iivonen on tuttu näky myös kamarimuusikkona partnereinaan muun muassa Elisabeth Leonskaja, Matti Salminen, Michel Lethiec, Clive Greensmith, Atar Arad, Nobuko Imai, Hagai Shaham, Frans Helmerson, Monica Groop, Regis Pasquier, Arto Noras, Paul Neubauer, Lilli Paasikivi ja Martin Beaver sekä lisäksi mm. Emerson-, Michelangelo- ja Tokyo-kvartetit. Iivonen on Sibelius Piano Trion perustajajäsen, joka sai ensilevyllään Latinalaisen Grammy-ehdokkuuden kategoriassa Best classical contemporary composition.

Karolina Blaberg Stiftung mahdollistaa Iivosen käyttöön G.B.Guadagnini-viulun vuodelta 1746.