Siljamari Heikinheimo
Festivon taiteellinen johtaja

Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo (s.1985) on viulisti ja ohjaaja. Hän esiintyy kamari- ja orkesterimuusikkona, solistina, sekä näyttämötaidetta ja musiikkia yhdistelevissä produktioissa. Heikinheimo oli Radion sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja nykyisin hän vierailee pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä. Heikinheimo esiintyy säännöllisesti useilla musiikkijuhlilla, ja lisäksi hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo on Helsingissä toimivan Soivat Kirjat -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija.

Heikinheimo vieraili ensi kertaa Rauma Festivossa elokuussa 2019, kun hän ohjasi oopperalaulaja Mika Kareksen suunnitteleman ohjelman osana kamariversion Bartókin oopperasta Herttua Siniparran linna. Elokuussa 2020 hän liidasi Helsinki Chamber Soloists -yhtyettä viulisti Jan Söderblomin jäähyväisohjelman osana.

Rauma Festivo on Heikinheimolle ensimmäinen oma festivaali. Hän aloittaa kolmivuotisen kauden vuonna 2021. “Taiteellisen johtajan pestin myötä Rauma Festivo kulkee mielessäni nimellä Unelmatehdas.”

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi