Tiina Karakorpi, piano

Tiina Karakorpi on suomalainen pianisti, joka on tehnyt pitkän uran Suomessa ja ulkomailla, esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa sekä suomalaisissa että kansainvälisissä ryhmissä. Arctia-pianotrion kanssa hän konsertoi aktiivisesti Euroopassa ja menestyi kilpailuissa (Trondheim) sekä opiskeli Keski-Euroopassa merkittävien muusikoiden ohjauksessa ECMA:ssa. Solistina hän jatko-opiskeli mm. Accademia Musicale di Romassa.

Ajan myötä Karakorpi on alkanut yhä enemmän kiinnostua taidemusiikin marginaaleista yhteiskunnallisesti, ja erityisesti etsiä naisten säveltämää musiikkia viime vuosisadoilta. Taiteellisessa tohtorintutkinnossaan Sibelius-Akatemian DOCMUS-osastolla Karakorpi syventyi pohtimaan äitiyden kehollisuuden ja taiteilijuuden, erityisesti pianistin taiteilijuuden yhdistämistä. Jatko-opintojen jälkeen hän on jatkanut naistutkimusta ja hakeutunut tekemään projekteja, joita arvostaa ja kokee merkittäviksi.

Karakorpi on viime vuosina osallistunut mm. musiikkielämän tasa-arvoa peräänkuuluttavalle Kokonainen-festivaalille, tehnyt viulisti Mirka Malmin kanssa Nainen ja viulu –projektia ja KAAÅS-pianotrion kanssa hän löysi Helvi Leiviskän pianotrion, jonka he esittivät ja levyttivät vuonna 2017.