Vuokko Hovatta
laulu

Näyttelijä ja laulaja Vuokko Hovatta opiskeli vuosina 1992–1995 Sibelius Akatemian musiikkikasvatusosastolla ja valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön ohjelmasta 1999. Jo sitä ennen hän tuli tunnetuksi Ultra Bra -yhtyeen solistina. Ultra Bran lopetettua Hovatta on julkaissut kolme soololevyä ja on yksi Kerkko Koskinen Kollektiivin solisteista. Hän on myös ollut mukana laulajana monella lastenmusiikkiäänitteellä.

Hovatta on näytellyt mm. Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Espoon teatterissa. Tärkeimpiä roolitöitä ovat olleet mm. Evita (Evita) 2006, Kerjäläisooppera (Polly Peachum) 2007, Next to Normal -musikaali (Nathalie) 2010, Kuninkaan Puhe (Elisabeth) 2012, Tippukivitapaus -koko perheen musiikkinäytelmän pääosa Seija Soija, (2017) sekä Humiseva Harju (Frances) 2019.

Tällä hetkellä Hovatta työskentelee Helsingin Kaupunginteatterin Lilla Teaternissa. Hänen yhtyeensä Vuokko Hovatta Kolmisin julkaisi ensimmäisen levynsä syksyllä 2018. Arvostelut ovat olleet kiittäviä, Hovatta kiertääkin yhtyeensä kanssa säännöllisesti Suomessa.

Hovatta on myös tehnyt merkittävän uran ääninäyttelijänä lukien äänikirjoja ja kaupallisia tiedotteita ja on tunnettu runoproduktioistaan Aulikki Oksasen ja Riina Katajavuoren kanssa. Vuonna 2021 hän vastaanotti Storytelin suuren äänikirjapalkinnon Lasten-ja nuortenkirjallisuuskategoriassa.

Hänet on palkittu Emma-patsaalla Ultra Bran riveissä ja hän oli vuonna 1999 Finland Festivalsin vuoden nuori taiteilija. Vuonna 2019 Tippukivitapaus -levy sai Emma -palkinnon.

Lue Vuokon haastattelu: Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi