HARRI KUUSIJÄRVI
harmonikka

Pe 4.8. klo 14 Tanssiin kutsu
Pe 4.8. klo 19 Trapped Butterfly

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt kiittäviä arvioita niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti harmonikan elektroakustisten mahdollisuuksien tutkimiseen ja kehittämiseen. Kuusijärvi oli ehdolla Vuoden klassinen albumi -palkinnon saajaksi Emma Gaalassa 2022 yhdessä Markus Hohdin ja Sauli Zinovjevin kanssa levyllään ”Sospirando 2 – Folio”. Säveltäjänä hänet on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020. Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi alan merkittävimmistä kansainvälisistä kilpailuista.

Omien kokoonpanojensa Koutus, Sole Azul ja Lehtojärven Hirvenpää lisäksi lankojärveläislähtöistä muusikkoa on kuultu muun muassa yhtyeiden Paleface & Laulava Unioni, Tango à la Yona, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Vuokko Hovatta & Harri Kuusijärvi, Angelika Klas & Iikka Kotajan Tangotrio, Hyväluoma Group, Sampo Lassila Narinkka, Alder Ego, Gourmet, Anssi Salminen Band, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys, UMUU Ensemble ja Korvat Auki Ensemble riveissä.

Kuusijärvi on vaikuttanut muun muassa Kansallisteatterin, Helsingin kaupunginteatterin, YLE Radioteatterin, Riksteaternin, Östgötateaternin, Lilla Teaternin, Musiikkiteatteri Kapsäkin, Sibelius-Akatemian, Tangoteatteri Kiutan sekä Oopperaseurue Taiten produktioissa. Hän on kantaesittänyt Timo Alakotilan, Sergio Castrillónin, Jussi-Matti Haaviston, Minna Leinosen, Pasi Lyytikäisen, Artturi Röngän, Lauri Supposen, Riikka Talvitien, Kalle Vainion, Ville Vokkolaisen, Kalle Ylitalon ja Sauli Zinovjevin sävellyksiä. Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi alan merkittävimmistä kansainvälisistä kilpailuista.

Kuusijärvi toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Hän on opiskellut harmonikansoitto pääaineenaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla Veli Kujalan, Matti Rantasen ja Mika Väyrysen johdolla.