JONATHAN LEIBOVITZ
klarinetti

Ti 1.8. klo 19 Merinäköala
Ke 2.8. klo 20 Yläpilveä

Jonathan Leibovitz on palkittu vuonna 2022 Young Classical Artists Trustin (YCAT) toimesta sekä myös Concert Artists Guildin (New York) kansainvälisissä koesoitoissa Wigmore Hallissa.  Viime vuonna hän voitti myös Arthur Waser -palkinnon Luzernin sinfoniaorkesterilta. Vuoden 2021 Crusellin kansainvälisen klarinettikilpailun voittajana ja aiemmin Israelin filharmonisen orkesterissa soittajana tunnettua Jonathania pidetään yhtenä oman sukupolvensa lupaavimmista klarinetisteista. Ennen menestystään Crusellissa, hän voitti esimerkiksi American Israel -kulttuurisäätiön Aviv-kilpailun ja Israelin puupuhallin kilpailun.

Jonathan aloitti soolouransa vuonna 2015 soittamalla Mozertin klarinettikonserton Israelin filharmonisen orkesterin kanssa. Myöhemmin hän on soittanut solistina Israelin kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Lapin kamariorkesterin ja monien muiden kanssa. Kamarimuusikkona Jonathan on perustanut Avir-puhallinkvintetin yhdessä muiden erinomaisten muusikoiden kanssa sekä soittanut yhdessä Israeli Contemporary Playersin ja Meitar Ensemblen kanssa.

Jonathan aloitti musiikkikoulutuksensa Eva Wassermanin kanssa ja jatkoi opintojaan Yevgeny Yehudin johdolla Buchmann Mehta School of Musicissa. Nyt hän viimeistelee maisteritutkintoaan François Bendan opissa Baselin musiikkiakatemiassa.