MIKKO GUNU KARJALAINEN
trumpetti

Mikko Gunu Karjalainen (s. 1974) on yksi taitavimmista soolotrumpetisteista Suomessa. Hän alotti matkansa musiikin parissa pianonsoitosta kuusivuotiaana. Pian hän kuitenkin otti trumpetin pääinstrumentikseen ja alkoi tutkia sen mahdollisuuksia. Varhaisteininä hän soitti trumpettia, pianoa ja huuliharppua pienissä blues- ja soul-bändeissä Kajaanissa. Muutettuaan Helsinkiin 90-luvun puolivälissä, hän heittäytyi täysin jatsin vietäväksi.

 

Kuunteleminen sellaisia jättiläisiä kuin Clifford Brown, John Coltrane, Miles Davis, Chet Baker, Duke Ellington, Nat King Cole ja Kenny Dorham vahvisti hänen rakkauttaan jatsiin ja auttoi häntä kehittämään omaa lyyristä tulkintaansa tähän musiikkityyliin. 20 vuoden aikana Karjalainen on jakanut esiintymislavan monien legendojen kanssa, mm. Kenny Garrett, John Scofield, Jukkis Uotila, Joe Lovano, Jeff ”Tain” Watts, Jerry Bergonzi ja Dave Kikoski. Suomessa hän soittanut käytännössä kaikkien kanssa.

 

Karjalainen on johtanut omia bändejään Mikko Karjalainen Fellowship Quintet ja Gunu’s Thang. Hän on myös Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana -kollektiivin jäsen ja rumpalina Teppo Mäkysen Teddy’s West Coastersissa.

 

Karjalaisen sointi on lämmin, sielukas ja kauniisti kontrolloitua. Hänen soittonsa on rytmisesti selkeää ja päättäväistä ja hänen tarinankerrontaansa on aina mieluisaa seurattavaa. Gunu on tunnettu loputtomasta lavakarismastaan ja ulospäinsuuntautuneisuudestaan.

 

Karjalaiselle jatsin tarkoitus on ”kunnioittaa mennyttä ja pitää katse tulevaisuudessa.”

 

Mikku Gunu Karjalainen soittaa Hub Van Laar -instrumenteilla ja Antonio Rapacciuolon suukappaleilla.