PYRY PAKKALA PETTERBERG
valosuunnittelu

Pe 4.8. klo 19 Trapped Butterfly

Pyry Pakkala Petterberg on helsinkiläinen valosuunnittelija, jonka juuret ovat teatterissa ja tanssissa. Ensimmäisen valosuunnittelutyön hän teki vuonna 2004. Viime vuodet hän on työskennellyt musiikin parissa, muun muassa Olavi Uusivirran valosuunnittelijana vuodesta 2016. Uusin aluevaltaus on ollut metallimusiikin parissa Stratovariuksen Suomen kiertueen valosuunnittelun myötä.

Pyry aloitti opinnot Teatterikorkeakoulussa valosuunnittelun koulutusohjelmassa vuonna 2012. Hän valmistui teatteritaiteen kandidaatiksi vuonna 2015 ja teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2022. Hän on työskennellyt laajasti koko Teatterikorkeakoulu-taipaleensa ajan.

Mainittavia produktioita, joissa Pyry on toiminut valosuunnittelijana, on Milanossa järjestetty Euroopan avaruusjärjestön Living Planet Symposium-konferenssi, Slush 2018 ja 2019 ja Flow Festival 2019. Lisäksi Pyry suunnitteli Eduskuntatalon valaisun LUX Helsinki -tapahtumaan 2022.

Pyryn taiteellinen lopputyö Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta, Hunden Bakom Mannen (2021), joka tehtiin yhteistyössä Islantilaisen Losti-kollektiivin kanssa, on vieraillut Islannissa, Kanadassa World Stage Design -festivaaleilla. Lisäksi suunnitteilla on vierailu Grönlantiin.