SAMPO KASURINEN
säveltäjä

Pe 4.8. klo 19 Trapped Butterfly

Sampo Kasurinen (s. 1990) on helsinkiläinen säveltäjä, sovittaja ja saksofonisti. Kasurisen sävellyksiä ovat esittäneet mm. Trondheim Symphony Orchestra, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kamariorkesteri Avanti, Kaartin soittokunta sekaä Vantaan Viihdeorkesteri. Kasurinen on myös toiminut sovittajana monille suomalaisille orkestereille, kuten Oulu Sinfonialle, Kuopion Kaupunginorkesterille, Jyväskylä Sinfonialle ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Saksofonistina hänet tunnetaan parhaiten AR Quartet -yhtyeestä, joka julkaisi esikoislevynsä vuonna 2014. Samana vuonna hänet palkittiin myös Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -tunnustuksella.

Kasurisen orkesteriteos Valo valittiin kansainväliseen Rychenberg Competition -sävellyskilpailuun ja nauhoitettiin osana kilpailua elokuussa 2019. Syksyllä 2018 Kasurinen voitti Vantaan Viihdeorkesterin Markku Johanson -sävellyskilpailun sävellyksellään Tango Sinfonico. Keväällä 2018 hän sai jaetun toisen palkinnon (ensimmäistä ei jaettu) Puolustusvoimat 100 vuotta Alkusoitto -kilpailussa. Kasurinen on myös voittanut ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli Big Band -sävellyskilpailussa vuonna 2015.

Kasurisen opettajia ovat olleet mm. Veli-Matti Puumala, Matthew Whittall sekä John Hollenbeck. Kesällä 2019 hän oli taideyliopiston edustajana Creative Dialogue XI -kurssilla, jossa sävellystä opetti Kaija Saariaho.