CHARLOTTA WESTERBACK
alttoviulu

Suomalainen alttoviulisti Charlotta Westerback aloitti opintonsa vuonna 2006 Itä- Helsingin musiikkiopistossa Tiina Konttisen oppilaana. Opintojaan Westerback on jatkanut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajinaan Teemu Kupiainen ja Pirkko Simojoki, jonka luokalla Westerback on opiskellut Sibelius-Akatemialla vuodesta 2018 lähtien. Eteläisen Sveitsin Conservatorio della Svizzera italianassa Westerbackia on opettanut Yuval Gotlibovich.

Westerback on osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille ympäri Eurooppaa, joista mainittakoon Menuhin Akatemian mestarikurssi Rollessa, jossa häntä ovat opettaneet Gérard Caussé ja Ivan Vukcevic, sekä Stauffer Akatemian kurssi Cremonassa opettajanaan Lawrence Power. Lisäksi hän on saanut ohjausta mestarikursseilla Yuval Gotlibovichilta, Garth Knoxilta, Lilli Maijalalta, sekä Tabea Zimmermannilta.

Kokeneena kamarimuusikkona Westerback on esiintynyt useiden kotimaisten kamarimusiikkifestivaalien lavoilla, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Tammisaaren kesäkonserttisarjassa, sekä uudella Espoolaisella Radalla-festivaalilla. Vuonna 2023 hänet valittiin Hauhon musiikkijuhlien Nuoreksi taiteilijaksi, sekä Pro Musica säätiön vuotuisen syyskonsertin esiintyjäksi (aiemmin “Vuoden nuoret muusikot”). Lisäksi hän on soittanut lähestulkoon kaikissa suomalaisissa kärkiorkesterien alttoviulusektioissa.

Solistina Westerback on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin, Wegelius kamarijousten, ja Voluntas-kamariorkesterin kanssa. Vuoden 2022 kotimaisessa Oulun valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa Westerback palkittiin parhaasta suomalaisen teoksen tulkinnasta.

Nuoren taiteilijan menestyksekkäitä opintoja ja orastavaa uraa ovat ystävällisesti tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Martin Wegelius’ minne -säätiö ja Pro Musica säätiö.

Charlotta soittaa OP Taidesäätiön arvosoittimella Joannes Florenus Guidantus vuodelta 1737.