katso koko ohjelma

Kahvilakonsertti I

tiistai 03.08.2021
klo 14:00
Café Sali
Kuninkaankatu 22 26100 Rauma

Rauma Festivon kahvilakonserttisarja Café Salissa torin laidalla avataan Sibelius-Akatemiassa syntyneen jousikvartetin esiintymisellä. Ensiviulisti Miriam Luukkonen on Rauman Konserttiyhdistyksen omistaman Festivo-viulun tämänhetkinen haltija. Vapaa pääsy!

Sergei Prokofjev: Moderato sonaatista sooloviululle op. 115
Ludwig van Beethoven: Jousikvartetto op. 18 nro 4 c-molli
Miriam Luukkonen & Ella Griinari, viulu
Ida Kosonen, alttoviulu
Antonia Hägglund, sello
– – –

Miriam Luukkonen (s.1997) on suomalainen viulisti ja muu- sikko. Viulunsoiton Luukkonen aloitti 3-vuotiaana ja on sen jälkeen edistänyt opintojaan Turun ja Helsingin Konservatorioissa sekä viimeisimpänä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, jossa Luukkonen suoritti kandidaatin tutkintonsa 2020 ja jatkaa nyt maisterinopintojaan. Hänen aikaisempina opettajinaan ovat toimineet Simo Vuoristo sekä Janne Malmivaara. Syksyllä 2021 Luukkonen aloittaa vaihto-opintonsa Lyonin Konservatoriossa opettajinaan Marianne Piketty sekä Harvey de Souza.

Luukkonen on osallistunut säännöllisesti eri viulu- ja kamarimusiikkimestarikursseille. Viimeisim- pänä häntä ovat ohjanneet mm. Olivier Charlier, Jean-Jacques Kantorow, Marianne Piketty, Kerson Leong sekä Marko Ylönen. Tällä hetkellä Luukkosella on kunnia soittaa Rauman Konserttiyhdistyk- sen omistamaa Marko Pennasen vuonna 2012 rakentamaa Festivo-viulua. Luukkonen on myös aktiivinen kamarimuusikko ja viulunsoiton lisäksi intohimoinen klassisen laulun opiskelija. Luukkosen opintoja ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Ella Griinari (s.1999) on kotkalaislähtöinen viulisti, joka opiskelee kolmatta vuottaan Sibelius-Akatemiassa opettajanaan viulunsoiton professori Kaija Saarikettu. Hänen aiemmat opettajansa ovat olleet Janne Malmivaara Helsingin Konservatoriolla, sekä Airi Koivukoski ja Sirkku Mantere Kotkan-seudun musiikkiopistossa.

Griinarin tärkeimpiin esiintymisiin kuuluvat esiintymiset Kymi Sinfonietan Nuorten solistien konserteissa vuosina 2019 ja 2014 sekä Kauniaisten orkesterin solistina keväällä 2017. Vuosina 2018–2020 hän kuului kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamaan Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemiaan. Tämän lisäksi hän on saanut orkesterikokemusta mm. Hyvinkään Orkesterin ja Helsinki Chamber Orchestran riveistä. Griinari on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Mark Gothoni, Hagai Shaham, Tero Latvala ja Tuomas Haapanen. Hän on saanut avustusta mm. Suomen Kulttuurirahastolta ja Sibelius-Akatemian tukisäätiöltä.

Ida Kosonen (s. 1998) aloitti alttoviulun soiton vuonna 2005 Huittisten musiikkiopistossa. Hä- nen opintonsa jatkuivat Huittisten musiikkiopistosta vuonna 2013 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, ja vuonna 2020 hän valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi. Ida on opiskellut alttoviulun soittoa muun muassa Eeva-Maija Talasman, Helge Valtosen sekä Hanna Pakkalan johdolla. Kosonen on muun muassa esiintynyt Pori Sinfonietan nuorena solistina, ja esiintyy aktiivisesti orkesteri- sekä kamarimuusikkona. Ida soittaa Marcus Klimken mittatilaustyönä tehdyllä modernilla, vuonna 2016 valmistuneella alttoviululla.

Antonia Hägglund aloitti sellonsoiton musiikkiopistossa Musik- och kulturskolan Sandels Jonas Franzonin oppilaana. Ammatilliset opinnot alkoivat Helsingin Konservatoriossa 2014 Sami Mäkelän johdolla ja jatkoivat Sibelius-Akatemiassa 2016 jossa hänen opettajansa ovat olleet Hannu Kiiski, Raimo Sariola ja Erkki Lahesmaa. Keväällä 2021 Hägglund valmistui musiikin kandidaatiksi. Opintojaan Hägglund on täydentänyt mm. Martti Rousin, Marko Ylösen, Tuomas Ylisen, Pieter Wispelweyn ja Stefan Kropfitschin mestarikursseilla.

Kamarimusiikkiopetusta Hägglund on saanut mm. Kreeta- Julia Heikkilältä ja Minna Kangakselta sekä Marko Ylösen, Liisa Malmivaaran ja Minna Pensolan mestarikursseilla. Kamarimuusikkona ja solistina Hägglund on esiintynyt mm. Sibelius Korppoossa-festivaalilla, Tampere Chamber Music-festivaalilla, Hyvinkää-festivaalilla ja Les Rencontres musicales de Figeac-festivaalilla. Orkesterimuusikkona Hägglund on esiintynyt mm. Jean Sibelius-orkesterissa, Wegelius Kamarijouset-orkesterissa ja Uuden ajan ensemblessa. Hägglundin opintoja on tukenut Finlands- svenska instrumentfonden.

tapahtumat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi