Turvallisuusohje

Turvallisuusohje

Turvallisuus Rauma Festivossa elokuussa 2021

Rauma Festivon tapahtumat elokuussa 2021 järjestetään huomioiden pandemiatilanne ja sen kehittyminen. Turvallisuus on ensisijalla. Festivaalilla noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Aluehallintoviraston ohjeistuksia ja määräyksiä. Siisteyteen, hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. Tapahtumat on suunniteltu niin, että voimassa olevat vaatimukset toteutetaan ja ylitetään reippaasti. Yleisökapasiteetit pidetään niin pieninä, että turvaväleistä kaikissa tilanteissa pystytään huolehtimaan. 

Rauma Festivon järjestäjät seuraavat tautitilanteen kehittymistä päivittäin. Jos tilanne huononee, tapahtumien yleisökapasiteettia voidaan entisestään pienentää tai tapahtumat perua. Peruuttamistapauksessa kaikki lipun ostajat ovat oikeutettuja lipun hinnan palautukseen.

Festivaalin henkilökunta ja esiintyjät sitoutuvat noudattamaan heille laadittua turvallisuusohjeistusta. Festivaaliyleisön toivomme sitoutuvan alla esitettyihin ohjeisiin:

  1. Rauma Festivon konsertteihin ei saa saapua flunssaoireisena tai kuumeisena. Rajoitus koskee esiintyjiä, yleisöä ja henkilökuntaa. Lipun hankkinut voi palauttaa lippunsa ilmoitusluontoisesti ja saada siitä rahansa takaisin ilmoittamalla tilanteestaan viim. 4 tuntia ennen konserttia. Palauttamiseen ei tarvita lääkärintodistusta. Jos sairastut etkä pääse konserttiin, olethan yhteydessä Rauma Festivon toimistoon ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen info@raumafestivo.fi.
  2. Festivaalilla noudatetaan voimassaolevaa kasvomaskisuositusta. 
  3. Liput suositellaan ostamaan ennakkoon. OKM:n ohjeistuksen mukaisesti lipunostajalta edellytetään yhteystietojen täyttämistä, jotta mahdollisessa altistumistapauksessa kaikki konsertissakävijät saadaan tavoitettua. Ovella lipun ostavalta henkilöltä kirjataan ylös nimi ja puhelinnumero. Nämä tiedot hävitetään kaksi viikkoa festivaalin jälkeen.
  4. Esiintyjät ja järjestävä henkilökunta noudattavat työssään ja yleisö Rauma Festivon konserteissa käydessään 1–2 metrin etäisyyttätoisistaan. Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan merkittävästi pienennetyillä kapasiteeteilla ja katsomojärjestelyillä.
  5. Konserttipaikoilla noudatetaan hyvää käsi- ja yskintähygieniaa: kädet kannattaa pestä paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Yleisölle on tarjolla käsidesiä lippujen tarkastuksen yhteydessä konserttipaikalle saavuttaessa.
  6. Ovet konserttipaikkoihin avataan tavanomaista aikaisemmin tungoksen välttämiseksi. Festivaalin aulavahdit seuraavat turvavälien noudattamista mahdollisissa jonoissa.
  7. Esityksen jälkeen tilasta poistutaan rauhallisesti. Festivaalin työntekijät huolehtivat, että turvavälejä noudatetaan.
  8. Festivaalilla luovutaan käteisen rahan käytöstä. Otathan mukaan pankkikorttisi mahdollisia ostoksia varten.

Rauma Festivon esiintyjille ja henkilökunnalle on laadittu omat ohjeistuksensa. Festivaaliorganisaation jäsenet tarvittaessa ohjeistavat ja auttavat yleisöä ohjeistuksien noudattamisessa ja turvallisen konserttiympäristön luomisessa. 

Kiitämme kaikkia yhteistyöstä. Yhdessä saamme aikaan nautinnollisen Festivo-kokemuksen! 

Tämä ohjeistus saattaa täydentyä tai muuttua. Ajantasainen ohjeistus on luettavissa tällä verkkosivulla.

Julkaistu 24.5.2021

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi