Aarne Pelkonen
baritoni

Ti 14.2. klo 19 Aarne Pelkonen: Haavekuvia

Baritoni Aarne Pelkonen on nuoren polven menestyneimpiä ja kysytyimpiä oopperalaulajia Suomessa. Aarne muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Kaudella 2018/19 hän debytoi Suomen Kansallisoopperan solistina Jaakko Kuusiston oopperassa “Jää”.

Kaudella 2017-2018 Aarnen näyttämörooleihin sisältyivät mm. Kreivi Robinson Cimarosan oopperassa “Il matrimonio segreto”, Freddy Loewen musikaalissa “My fair lady” sekä Kalle Lankinen Tuomas Kantelisen Mannerheim-oopperassa. Kausina 2015-2017 Aarne kuului Oldenburgin oopperan solistikuntaan, jossa hänen roolejaan olivat mm. Figaro Mozartin Figaron häissä, Donner Wagnerin Reininkullassa ja Pallante Händelin Agrippinassa.

Aarne on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla, Berliinissä prof. Thomas Quasthoffin luokalla sekä useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Thomas Hampson ja Barbara Bonney.

Aarne on aktiivinen liedlaulaja sekä 2015 perustetun Suomen Lied-akatemia ry:n puheenjohtaja. 10 vuoden duoyhteistyö pianisti Juho Alakärpän kanssa on saanut tunnustusta kotimaassa ja johtanut palkintoihin kansainvälisissä kilpailuissa.

Aarne on vieraillut oopperataloissa sekä konserttisaleissa ja festivaaleilla kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa. Suomessa hän on laulanut mm. Kansallisoopperan orkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfonietan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Tampere Filharmonian ja Ylioppilaskunnan Laulajien solistina.

Äänitteillä Aarnea voi kuulla 2013 ilmestyneellä ensiäänitteellä ”Virsi” sekä syksyllä 2017 julkaistulla Ylioppilaskunnan laulajien joululevyllä “Maa on niin kaunis”. Yleisradiolle Aarne on äänittänyt mm. Johannes Brahmsin ja Jean Sibeliuksen lauluja.

Pelkosen taiteellista työtä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Pro Musica Säätiö, Selim Eskelinin säätiö ja Kesko Oyj.

taiteilijat

Rauman Konserttiyhdistys ry
Savelantie 3 F 50
00720 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi