Rauman konserttiyhdistys

Rauma Festivo on Rauman Konserttiyhdistys ry:n järjestämä kamarimusiikkifestivaali. Maakunnan ainoa klassisen musiikin festivaali järjestetään vuonna 2022 2.–6. elokuuta 39. kerran. Rauma Festivo tuo kansainvälisen tason muusikot, konsertit ja oheistapahtumat lähelle kaikkia kaupunkilaisia.

Yhdistyksen tavoite on järjestää monipuolisia, laadukkaita, ajatuksia ja keskustelua herättäviä konsertteja ja saada niihin laaja ja heterogeeninen yleisö. Festivaalin lisäksi tuotetaan yksittäisiä konsertteja Raumalla, autetaan muiden järjestämien konserttien markkinoinnissa ja järjestetään nuorille ja lapsille kohdennettua yleisökasvatusta ja ohjelmistoon perehtymistä.

Toimihenkilöt

Festivon toiminnanjohtaja
Anna Grundström
anna.grundstrom(at)raumafestivo.fi
puh. 050 339 0414

Festivon tiedottaja-tuottaja
Kristiina Aatsinki
kristiina.aatsinki(at)raumafestivo.fi
puh. 040 733 2154

Rahastonhoitaja
Jani Huhtala
taloudenhoitaja(at)raumafestivo.fi

Yhdistyksen hallitus 2022

Kaisa Koskinen, puheenjohtaja
Heidi Huhtamaa, varapuheenjohtaja
Sauli Ahvenjärvi, hallituksen jäsen
Merja Helkelä, jäsen
Riitta Johansson, hallituksen jäsen
Venla Kuokkanen, hallituksen jäsen
Erja Paulasaari, hallituksen jäsen
Eija Rannikko, hallituksen jäsen

Haluatko olla tukemassa Rauman konserttiyhdistyksen toimintaa?

Vuoden 2022 jäsenmaksu on 25 euroa. Yhdistyksen vuosikokous päätti jäsenmaksun suuruudesta vuosikokouksessa elokuussa 2021. Jäsenmaksu maksetaan 13.3.2022 mennessä yhdistyksen tilille FI32 5700 8120 5248 27 (Länsi-Suomen Osuuspankki, OKOYFIHH). Kirjoita viestiksi jäsenen nimi (sukunimi ja etunimi).

Rauman konserttiyhdistys ry:n tietosuojaselosteeseen voit tutustua tästä.

Yhdistyksen historia

Rauman Konserttikannatusyhdistys ry perustettiin vuonna 1944. Yhdistyksen toimesta Raumalla järjestettiin korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja. Nimekkäitä kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä, orkestereita ja muita kokoonpanoja saatiin kaupunkiin viulutaiteilija Anja Ignatius – Hirvensalon ja hänen puolisonsa Veikko Hirvensalon ansiosta. Anja Ignatius itsekin konsertoi paikkakunnalla. Silloisen Raumanlinnan juhlasalissa esiintyivät mm. viulutaiteilija Heimo Haitto, pianotaitelija France Ellegaard, sopraanot Marimi del Pozo, Emma de Sanctis ja Aulikki Rautavaara, oopperalaulajat Matti Lehtinen, Kim Borg ja Tom Krause, Veikko Tyrväinen ja Martti Talvela, pianotaiteilija Tapani Valsta ja sellotaiteilija Esko Valsta, Polyteknikkojen orkesteri, Kansallisooppera, Wiener Sängerknaben ja Ylioppilaskunnan soittajat.

1960-luvun alkupuolella yhdistyksen toiminta vähitellen hiipui ja loppui kokonaan.

Yhdistyksen elvyttäminen

Keväällä 1982 raumalaissyntyinen pianotaiteilija Ralf Gothoni konsertoi pitkästä aikaa Raumalla. Erittäin onnistuneen konsertin jälkeisessä karonkassa kauppaneuvos Olavi Marva ehdotti Gothonille musiikkiviikon tai muun vastaavan järjestämistä Raumalla. – Gom meil on tääl tomne mestar!  Marvan ehdotus sai innostuneen vastaanoton ja niinpä Rauman Konserttikannatusyhdistys ry herätettiin uudelleen henkiin vuonna 1983 kesäisen konserttitapahtuman järjestämiseksi.

Ensimmäinen Festivo ja muu konserttitoiminta käynnistyi vuonna 1984.

(Lähemmin: Festivon 25-vuotishistoriikki 2008.)