Ladataan Tapahtumat

Nadia Boulanger (1887–1979):
Soleils couchants (1907) Paul Verlaine

Ture Rangström (1884–1947):
Flickan under nymånen (Fem ballader, nr. 2) (Bo Bergman)
Törnet (1917) (J. L. Runeberg)

Helvi Leiviskä (1902–1982):
Kaipaus op. 18 nro 1 (Lauri Pohjanpää)
Sydän op. 13 nro 1 (V. A. Koskenniemi)

Francis Poulenc (1899–1963):
La courte paille (FP 178) (Maurice Carême)

Nadia Boulanger (1887–1979):
Mon cœur (1906) (Albert Samain)

 

Aino Rantanen, sopraano
Kaisa Kaartinen, piano

Vapaa pääsy

 

Aino Rantanen ja Kaisa Kaartinen ovat tehneet musiikkia lied-duona syksystä 2022 alkaen. He aloittivat opintonsa Turun AMK:n Taideakatemiassa syksyllä 2021 ja ovat siitä lähtien opiskelleet kamarimusiikkia Eveliina Kytömäen johdolla. Duo työskentelee tinkimättömästi uppoutuen aina paitsi laulun runon ja sävelkielen yksityiskohtiin, myös teoksen ja sen tekijöiden taustoihin. Heitä inspiroi tarinoiden ja tunteiden välittäminen, ja ohjelmistoonsa he etsivät mielellään harvinaisempiakin helmiä. Tässä konsertissa satujen ja sydänsurujen maailmaan kuljetaan Nadia Boulangerin, Helvi Leiviskän, Francis Poulencin sekä Ture Rangströmin laulujen siivittämänä.

Aino Rantanen (s. 1997) on turkulainen sopraano, joka on opiskellut laulua ammatillisesti vuodesta 2019 lähtien opettajinaan Jouni Kuorikoski ja Kaisu Helminen. Lauluopintojen ohella hän on lukenut sekä kasvatus- että musiikkitiedettä Turun yliopistossa. Oopperalavalla Aino on esiintynyt solistina Marko Aution Taisto-oopperan kantaesityksessä sekä Puccinin Suor Angelicassa. Vanhan musiikin saralla hänen tähänastiseen repertuaariinsa kuuluvat puolestaan Pergolesin Stabat Mater sekä Händelin Salve Regina. Lied-musiikissa Ainoa kiehtoo intensiivisyys – se, miten pieneen kappaleeseen voikaan mahtua niin paljon tunnetta, isoja kontrasteja ja hienostuneita nyansseja.

Kaisa Kaartinen (s. 2002) aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana kotipaikkakunnallaan Perniössä. Ennen nykyisiä opintojaan Eveliina Kytömäen johdolla Kaisan opettajana toimi lähes kymmenen vuotta Mirva Pasma Salon Halikossa. Lisäksi Kaisa on kerännyt kokemusta ja oppia pianokilpailuista sekä mestarikursseilta ympäri Suomea. Tammikuussa 2023 Kaisa palkittiin Pianoaura-kilpailussa, ja saman vuoden toukokuussa hän esitti Lisztin ensimmäisen pianokonserton Turun filharmonisen orkesterin solistina.

Jaa tapahtuma kaverille: